Mišrainė su liežuviu, kepta duona ir marinuotais agurkais (Receptas)
- eglerace
- prieš 1 valandą
- 1 min. skaitymo
Ši mišrainė jums primins kažką, ką tikrai mėgstate. Česnakinė kepta duona, apetitą žadinanti švelni virto liežuvio tekstūra ir gaivūs traškūs marinuoti agurkėliai – nostalgiškas Naujųjų metų sutiktuvių patiekalas: sotus, subtilaus skonio ir greitai paruošiamas.
Stiklinėse serviruota baltos mišrainės pusseserė atrodys labai elegantiškai.

Video receptą žiūrėkite VMGONLINE instagrame čia
ŽIŪRĖK, GAMINK, PAMĖK 👍❤️, DALINKIS!
3–4 asm.
Gaminimo laikas: 25 min.
Mišrainei su liežuviu, kepta duona ir marinuotais agurkais pagaminti reikia:
3–4 riekelių juodos duonos
1 šaukšto KIKKOMAN sojų padažo
2 saliero stiebų
250 g virto liežuvio vyniotinio
½ mėlynojo svogūno
200 g KĖDAINIŲ KONSERVAI konservuotų žirnelių „Rinktiniai“
130 g KĖDAINIŲ KONSERVAI marinuotų agurkų „Legendiniai“
3 šaukštų KĖDAINIŲ KONSERVAI majonezo „Tradicinis“
2 skiltelių česnako
1–2 šaukštelių KĖDAINIŲ KONSERVAI krienų „Naminiai“
Žiupsnelio SALDVA pipirų mišinio
Mėgstamų žalumynui salotoms papuošti
Duonos riekeles supjaustykite nedideliais kubeliais, apšlakstykite KIKKOMAN sojų padažu. Kepkite karšto oro gruzdintuvėje 240 °C, pasirinkę „Max Crisp“ funkciją, apie 10 min.
Saliero stiebus ir virtą liežuvį supjaustykite vienodo dydžio kubeliais, svogūną susmulkinkite. Suberkite į dubenį.
Suberkite KĖDAINIŲ KONSERVAI konservuotus žirnelius „Rinktiniai“ ir kubeliais supjaustytus KĖDAINIŲ KONSERVAI marinuotus agurkus „Legendiniai“.
Įmaišykite KĖDAINIŲ KONSERVAI majonezą „Tradicinis“.
Česnaką smulkiai sukapokite ir sumaišykite su keptos duonos skrebučiais.
Į mišrainę sudėkite KĖDAINIŲ KONSERVAI krienus „Naminiai“, išmaišykite. Pagardinkite SALDVA pipirų mišiniu.
Mišrainę dėliokite į stiklines. Ant viršaus užberkite žirnelių ir kelis smulkintus liežuvio vyniotinio kubelius.
Papuoškite žalumynais.
Daugiau gardžių, iš pirmo karto pavykstančių šventinių patiekalų receptų rasite naujoje Alfo knygoje TYLA PRIEŠ AUDRĄ.
Gardžių atradimų.






















