top of page

Mišrainė-transformeris su tuno majonezu (Receptas)

  • eglerace
  • prieš 1 valandą
  • 2 min. skaitymo

Paprastos, bet šventiškos salotos su tuno majonezu. Vienas receptas, dvi jo versijos – visavalgiams ir vegetarams, kad kiekvienas jaustųsi laisvas rinktis tai, ko tuo metu labiausiai norisi. 

Tai receptas, kai vienoje lėkštėje susitinka švelni triušiena ir traški šoninė arba sotūs veganiški kepsneliai ir gaivios daržovės. Skirtingos tekstūros,  daug spalvų ir sotumo – tai puikus patiekalas šventėms arba vakarienei.


VMG nuotr.
VMG nuotr.

Video receptą žiūrėkite VMGONLINE instagrame čia

ŽIŪRĖK, GAMINK, PAMĖK 👍❤️, DALINKIS!


2 asm. 

Gaminimo laikas: 30 min.


Salotoms pagaminti reikia:

  • 200 g LAPINO PUOTA triušienos mėsos juostelių

  • Žiupsnelio SALDVA saldžiųjų rūkytų paprikų

  • Žiupsnelio SALDVA česnakinės druskos 

  • Žiupsnelio SALDVA pipirų mišinio

  • Žiupsnelio druskos

  • 2 šaukštų BIONATURALIS ekologiško šalto spaudimo rafinuoto purškiamo rapsų aliejaus

  • 70 g BIOVELA šaltai rūkytos kiaulienos šoninės 

  • 200 g GARDEN GOURMET veganiškų sojų baltymų kepsnelių

  • 2 nedidelių pomidorų

  • 100 g konservuotų kukurūzų

  • 1 didesnės marinuotos paprikos

  • 1 nedidelio mėlynojo svogūno

  • 2–3 KĖDAINIŲ KONSERVAI marinuotų agurkų „Saldžiarūgščiai“

  • 1 kietai virto kiaušinio

  • 80 g konservuoto tuno savo sultyse 

  • 2 šaukštų KĖDAINIŲ KONSERVAI majonezo „Be konservantų“

  • Mėgstamų žalumynų mišrainei papuošti

VMG nuotr.
VMG nuotr.
  1. LAPINO PUOTA triušienos mėsą supjaustykite juostelėmis. Apibarstykite SALDVA saldžiosiomis rūkytomis paprikomis, SALDVA česnakine druska, SALDVA pipirų mišiniu ir pasūdykite. Apipurkškite BIONATURALIS ekologišku šalto spaudimo rafinuotu purškiamu rapsų aliejumi ir gerai įmasažuokite rankomis, kad tolygiai pasiskirstytų prieskoniai.

  2. Kiekvieną triušienos juostelę apvyniokite BIOVELA šaltai rūkytos kiaulienos šoninės griežinėliu ir sutvirtinkite krapštuku.

  3. Triušienos suktinukus ir GARDEN GOURMET veganiškus sojų baltymų kepsnelius kepkite 200 °C karšto oro gruzdintuvėje apie 14 min.

  4. Pomidorus supjaustykite skiltelėmis ir išdėliokite lėkštėje. Šalia sudėkite kukurūzus, kubeliais pjaustytą papriką ir pusžiedžiais pjaustytą svogūną.

  5. KĖDAINIŲ KONSERVAI marinuotus agurkus „Saldžiarūgščiai“ supjaustykite smulkiais kubeliais ir sudėkite šalia svogūnų.

  6. Kiaušinį nulupkite, supjaustykite skiltelėmis ir išdėliokite lėkštėje. Apibarstykite juodaisiais pipirais.

  7. Dubenėlyje sumaišykite tuną ir KĖDAINIŲ KONSERVAI majonezą „Be konservantų“. Dėkite į mišrainę. 

  8. Į vieną dalį mišrainės dėkite iškeptus veganiškus kepsnelius, į kitą – triušienos suktinukus.

  9. Papuoškite žalumynais. 

bottom of page