Brokolių mišrainė su tunu (Receptas) VMGonline
top of page

Brokolių mišrainė su tunu (Receptas)

  • eglerace
  • prieš 3 valandas
  • 1 min. skaitymo

Tikra skonių ir organizmui naudingų medžiagų bomba, plius spalvų pliūpsnis akims. Žvalina, tonizuoja, suteikia energijos ilgam. Paprastai ir lengvai paruošiamas patiekalas greitai ir lengvai vakarienei. Arba pietums. Arba net pusryčiams, jeigu mėgstate sočiau.

brokolių mišrainė su tunu_Alfop receptas
VMG nuotr.

1–2 asm.

Gaminimo laikas: apie 10 min.


Mišrainei pagaminti reikia:

  • 150 g brokolio

  • 1 vidutinio saliero stiebo 

  • 1 vidutinio obuolio

  • 50 g porų

  • 2 šaukštų saulėgrąžų sėklų arba kedrinių pinijų

  • 160 g tuno savo sultyse

  • 2 šaukštų majonezo

  • 4 šaukštų džiovintų spanguolių arba slyvų

  • 4 šaukštų granatų sėklų

  • Žiupsnelio druskos

  • Žiupsnelio juodųjų pipirų


  1. Brokolį supjaustykite žiedynais ir apvirkite 3 min. pasūdytame vandenyje.

  2. Saliero stiebus, obuolį ir porą supjaustykite nedideliais kubeliais.

  3. Saulėgrąžų sėklas apskrudinkite sausoje keptuvėje.

  4. Dėkite į lėkštę sumaišytas daržoves, ant viršaus – tuną savo sultyse (nupilkite sultis) ir padėliokite majonezo.

  5. Viską apibarstykite džiovintomis spanguolėmis arba slyvomis ir granatų sėklomis.

  6. Viską pagardinkite druska ir šviežiai grūstais pipirais.


    Gardžių atradimų.




bottom of page