Brokolių mišrainė su tunu (Receptas)
- eglerace
- prieš 3 valandas
- 1 min. skaitymo
Tikra skonių ir organizmui naudingų medžiagų bomba, plius spalvų pliūpsnis akims. Žvalina, tonizuoja, suteikia energijos ilgam. Paprastai ir lengvai paruošiamas patiekalas greitai ir lengvai vakarienei. Arba pietums. Arba net pusryčiams, jeigu mėgstate sočiau.

1–2 asm.
Gaminimo laikas: apie 10 min.
Mišrainei pagaminti reikia:
150 g brokolio
1 vidutinio saliero stiebo
1 vidutinio obuolio
50 g porų
2 šaukštų saulėgrąžų sėklų arba kedrinių pinijų
160 g tuno savo sultyse
2 šaukštų majonezo
4 šaukštų džiovintų spanguolių arba slyvų
4 šaukštų granatų sėklų
Žiupsnelio druskos
Žiupsnelio juodųjų pipirų
Brokolį supjaustykite žiedynais ir apvirkite 3 min. pasūdytame vandenyje.
Saliero stiebus, obuolį ir porą supjaustykite nedideliais kubeliais.
Saulėgrąžų sėklas apskrudinkite sausoje keptuvėje.
Dėkite į lėkštę sumaišytas daržoves, ant viršaus – tuną savo sultyse (nupilkite sultis) ir padėliokite majonezo.
Viską apibarstykite džiovintomis spanguolėmis arba slyvomis ir granatų sėklomis.
Viską pagardinkite druska ir šviežiai grūstais pipirais.
Gardžių atradimų.