top of page

Mokslininkai pagaliau atrado vaistą nuo česnakinio burnos kvapo!

Refinery29.com plyšta juoku, kad šį atradimą mokslininkai paskelbė laiku ir vietoje, t. y. artėjant Helovinui, kai didesnis česnakų suvartojimas yra neišvengiamas. Ir iš tikrųjų, naujasis tyrimas, išspausdintas žurnale „Journal of Food Science“, rado sprendimą, išvaduosiantį žmones nuo česnakinio burnos kvapo.

Ohajo valstybiniame universitete („Ohio State University“) vykdytame tyrime savanoriai buvo prašomi 25 sekundes kramtyti 3 gramus česnako. Vėliau jie buvo prašomi suvalgyti vieną iš siūlomų gausybės produktų, kurie turėtų neutralizuoti prastą burnos kvapą. Tyrimo metu mokslininkai analizavo, kaip keičiasi cheminių medžiagų, atsakingų už prastą burnos kvapą, kiekis. Pastebėta, kad efektyviausiai pikantišką burnos kvapą panaikindavo obuoliai, mėtos ir sėjamosios salotos.

Visi minėti produktai turi kai ką bendro: enzimų ir fenolinių junginių, tačiau pirmąją vietą šiame reitinge užėmė mėtos. Anot tyrimo autorės Sheryl Barringer, obuoliai ir sėjamosios salotos atsiliko vos per plauką. Abu šie produktai česnakinį burnos kvapą sumažindavo 50 %. Taip pat tyrimo duomenimis nustatyta, kad ilgai veiksminga laikyta žalioji arbata toli gražu tokia nėra.

Kadangi česnakai mums jau nebebaisūs, siūlome juos šį vakarą pasikepti arba priderinti prie kalmaro čiuptuvų su kalendromis.

Naujausi įrašai

bottom of page