Panašu į lengvą pyragėlį, bet ne pyragėlis. Kas tai?
Tai sluoksniuotas lašišos tartaras, kuris papuoš stalą bet kokia proga, valgančiųjų akyse „uždegs” smalsumo kupiną žvilgsnį, o šypsenose „žais” pasimėgavimas. Tai dovana visiems, kuriuos vaišinsite. Nesudėtinga pagaminti, o wow efektas garantuotas.
ŽIŪRĖK, GAMINK, PAMĖK 👍❤️, DALINKIS!
Video receptą rasite portale Alfo instagramo profilyje čia
2 asm.
Gaminimo laikas: apie 15 min.
Lašišos tartarui pagaminti reikia:
2 ryžių popieriaus lakštų
150 g sūdytos lašišos filė
1 avokado
2 didesnių braškių
1 šaukštelio marinuoto imbiero
Keleto svogūnų laiškų
Žiupsnelio traškių kepintų svogūnų
1 šaukštelio KIKKOMAN sojų padažo
1 šaukšto SUSLAVIČIAUS padažo „Garstyčios & majonezas“
1 šaukšto PHILADELPHIA tepamo sūrio „Original“
Aliejaus (kepimui)
Kalendrų ir bazilikų lapelių (papuošimui)
SKONIS IR KVAPAS putojančios arbatos „Genmaicha“ (patiekimui)
1. Ryžių popieriaus lakštą perkirpkite į 4 dalis.
2. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir dėkite ryžių popierių. Kaitinkite tol, kol gabalėliai gražiai išsipūs. Tada išimkite iš keptuvės ir dėkite ant popierinio rankšluosčio, kad nubėgtų riebalai.
3. Lašišą, avokadą, braškes supjaustykite mažais kvadratėliais. Marinuotą imbierą ir svogūnų laiškus susmulkinkite. Viską berkite į dubenį, dėkite traškių kepintų svogūnų, pilkite KIKKOMAN sojų padažo ir SUSLAVIČIAUS padažo „Garstyčios & majonezas“, įdėkite PHILADELPHIA tepamo sūrio „Original“. Viską išmaišykite.
4. Ant iškepusio paplotėlio dėkite tartaro, uždenkite kitu paplotėliu ir taip sluoksniuokite.
5. Papuoškite kalendrų ir bazilikų lapeliais. Tartarą galite valgyti arba sluoksniuodami, arba atskirai patiekdami su traškučiais, kai kiekvienas svečias ar šeimos narys gali tartaro užsidėti pats.
6. Prie šio tartaro puikiai dera SKONIS IR KVAPAS putojanti arbata „Genmaicha“, kurioje atsiskleidžia kruopščiai atrinktos japoniškos arbatos ir kombučios skonių natos.
Gardžių atradimų.
Comentarios