Reikia:
Romo (razinoms užmerkti)
Saujelės razinų
1 kiaušinio
2 šaukštų DANSUKKER cukraus „Panevėžio Plius“
1 šaukštelio SANTA MARIA vanilinio cukraus
1 citrinos žievelės
250 g rikotos
6 šaukštų miltų
1 šaukštelio kepimo miltelių
1 prinokusio banano
Aliejaus (kepti)
DANSUKKER cukraus miltelių (pabarstyti)
1. Užmerkite razinas rome.
2. Kiaušinį paplakite šakute su DANSUKKER cukrumi „Panevėžio Plius“ ir SANTA MARIA vaniliniu cukrumi, įtarkuokite citrinos žievelės pagal skonį, sudėkite rikotą.
3. Suberkite miltus, kepimo miltelius ir palikite tešlą pastovėti 10–15 min.
4. Tešlą padalykite į 3 dalis. Spurgas formuokite aliejumi suvilgytomis rankomis. Vienas spurgas formuokite tik iš tešlos, į kitas įmaišykite nusunktų razinų, o į kitų vidų dėkite po gabaliuką banano. Šias spurgas darykite didesnes, kad tešla tolygiai padengtų banano gabaliuką.
5. Dėkite spurgas į įkaitintą aliejų ir kepkite, kol gražiai apskrus.
6. Iškepusias spurgas dėkite ant popierinių rankšluosčių, kad nuvarvėtų riebalai.
7. Spurgas pabarstykite DANSUKKER cukraus milteliais.
ALFO PATARIMAI:
Aliejų naudokite rapsų, o saulėgrąžų – tokį, koks jums patinka.
Patikrinkite, ar aliejus tinkamai įkaitęs, įmesdami mažą gabaliuką tešlos – jei jis pradės aktyviai kepti – aplinkui kyla burbulai, galite dėti spurgas.
Nepridėkite per daug spurgų – jos turi laisvai plaukioti aliejuje.
Šios spurgos išlieka skanios ir švelnios ir kitą dieną.
Į vidų galite dėti ir avietes, ir braškes, ir kitas uogas arba vaisių gabaliukus.
Skanaus!