Skanioji ir jaukioji obuolių duona (Receptas)
- 10-01
- 1 min. skaitymo
Bananų duona yra turbūt greičiausiai iškepama saldi duona-pyragas, tapusi ir pusryčių tradicija, ir pasiteisinusiu pernokusių bananų gelbėjimo būdu. Tešlą obuolių duonai pasiruošite taip pat greitai ir paprastai, o skonis, gali būti, ne tik prilygs, bet ir nukonkuruos bananinės. Nepraleiskite progos išbandyti receptą, kol dar obuolių sezonas.

6–8 asm.
Obuolių duonai pagaminti reikia:
3 kiaušinių
120 g cukraus „Farino“
200 g sviesto
170 g miltų
1 šaukštelio kepimo miltelių
2 didelių obuolių
1 šaukšto cinamono
druskos
Iki purios masės išsukite sviestą. Įberkite truputį druskos. Į išsuktą sviestą muškite po kiaušinį, pilkite po trečdalį cukraus. Sukite iki vientisos purios masės.
Miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir prasijokite.
Į masę įmaišykite miltus, suberkite cinamoną.
Nulupkite obuolius. Vieną obuolį sutarkuokite stambia tarka ir įmaišykite į tešlą. Antrą obuolį supjaustykite skiltelėmis.
Kekso formą išklokite kepimo popieriumi. Sudėkite dalį tešlos, keletą obuolių skiltelių, tešlos, obuolių skiltelių ir vėl tešlos.
Dėkite į iki 180 °C įkaitintą orkaitę ir kepkite apie 1 val.
Gardžių atradimų.


























