top of page

Skanioji ir jaukioji obuolių duona (Receptas)

  • 10-01
  • 1 min. skaitymo

Bananų duona yra turbūt greičiausiai iškepama saldi duona-pyragas, tapusi ir pusryčių tradicija, ir pasiteisinusiu pernokusių bananų gelbėjimo būdu. Tešlą obuolių duonai pasiruošite taip pat greitai ir paprastai, o skonis, gali būti, ne tik prilygs, bet ir nukonkuruos bananinės. Nepraleiskite progos išbandyti receptą, kol dar obuolių sezonas.

Obuolių duona, receptai, kepiniai, vmgonline.lt, Alfas Ivanauskas
VMG nuotr.

6–8 asm.


Obuolių duonai pagaminti reikia:

  • 3 kiaušinių

  • 120 g cukraus „Farino“

  • 200 g sviesto

  • 170 g miltų

  • 1 šaukštelio kepimo miltelių

  • 2 didelių obuolių

  • 1 šaukšto cinamono

  • druskos


  1. Iki purios masės išsukite sviestą. Įberkite truputį druskos. Į išsuktą sviestą muškite po kiaušinį, pilkite po trečdalį cukraus. Sukite iki vientisos purios masės.

  2. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir prasijokite.

  3. Į masę įmaišykite miltus, suberkite cinamoną.

  4. Nulupkite obuolius. Vieną obuolį sutarkuokite stambia tarka ir įmaišykite į tešlą. Antrą obuolį supjaustykite skiltelėmis.

  5. Kekso formą išklokite kepimo popieriumi. Sudėkite dalį tešlos, keletą obuolių skiltelių, tešlos, obuolių skiltelių ir vėl tešlos.

  6. Dėkite į iki 180 °C įkaitintą orkaitę ir kepkite apie 1 val.


Gardžių atradimų.

bottom of page