Skaniausia brusketa su voveraitėmis ir burata (Receptas)

Šio pagal Alfo receptą pagaminto užkandžio su voveraitėmis neatsisakys nė vienas. Pasiruoškite pupelių pagardo-užtepėlės ir prabangaus skonio brusketas pagaminsite vos per kelias minutes.


Skaniausia brusketa su voveraitėmis ir burata , Alfo Ivanausko receptas
VMG archyvų nuotr.

Laidą #Alfasvienasnamuose žiūrėkite čia


2 asm.


Brusketai pagaminti reikia:

Pupelių pagardui-užtepėlei:

  • ½ skardinės HEINZ penkių pupelių mišinio pomidorų padaže

  • 2 vnt. SANTOLINO saulėje džiovintų pomidorų saulėgrąžų aliejuje

  • ½ česnako skiltelės

  • ½ citrinos

  • Žiupsnelio juodųjų pipirų

Brusketoms:

  • 1 piršto dydžio poro gabaliuko

  • 250 g voveraičių

  • Keleto svogūnų laiškų su galvutėmis

  • Šlakelio ypač tyro alyvuogių aliejaus

  • 1 česnako skiltelės

  • 2 čiabatos tipo duonos riekelių

  • Kuokštelio laiškinių česnakų

  • 150 g buratos sūrio

  • 1 šaukšto įvairių sėklų mišinio (moliūgų, saulėgrąžų, kedrinių pinijų)

  1. Į virtuvinį smulkintuvą sudėkite ingredientus užtepėlei: HEINZ penkių pupelių mišinio pomidorų padaže, SANTOLINO saulėje džiovintus pomidorus saulėgrąžų aliejuje, česnaką, įtarkuokite citrinos žievelės, įspauskite citrinos sulčių, įberkite pipirų ir viską sutrinkite iki vientisos konsistencijos.

  2. Porą supjaustykite smulkiau nei pusžiedžiais, susmulkinkite svogūnų laiškus.

  3. Voveraites nuvalykite, didesnes supjaustykite.

  4. Į įkaitintą keptuvę su alyvuogių aliejumi suberkite voveraites ir svogūnus su porais. Užberkite pipirų ir apkepkite. Baigus kepti įberkite druskos ir įtarkuokite česnako.