top of page

Ypatingai putlūs ir purūs bulviniai blynai su tįstančiu įdaru (Receptas)


purūs bulviniai blynai_Alfo receptas
Alfo Ivanausko nuotr.

Laidą #AlfoVila žiūrėkite čia.

 

Prenumeruok Alfo laišką ir kiekvieną penktadienį gauk 10 Alfo atrinktų receptų.

Naujienlaiškį nemokamai prenumeruok čia.


 

4–5 blynams


Bulviniams blynams pagaminti reikia:

  • 580 g bulvių

  • 1 svogūno

  • 1 kiaušinio

  • 4 riekelių GERMANTO sūrio „Gouda“

  • ⅓ citrinos žievelės

  • 900 ml OBELIŲ rapsų aliejaus (kepimui)

  • 2–3 šaukštų miltų

  • 2 šaukštų grietinės arba natūralaus jogurto

  • 2 šaukštų obuolių košės (be cukraus)

  • Žiupsnelio KOTANYI druskos

1. Bulves nuskuskite, svogūną nulupkite ir supjaustykite į kelias dalis, kad būtų patogų dėti į ZYLE virtuvinį kombainą. Į kombainą dėkite svogūną, susmulkinkite ir tada vieną po kitos dėkite bulves. Viską sutrinkite.

2. Ant dubens uždėkite didesnį sietelį ir į jį šaukštų dėkite bulvių masę, kad nubėgtų nereikalingos sultys. Šiek tiek pamaišykite.

3. Kiaušinį ir žiupsnelį druskos išplakite iki baltumo.

4. GERMANTO sūrio „Gouda“ riekeles supjaustykite į 4 kvadratėlius ir ant jų berkite tarkuotos

citrinos žievelės.

5. Į ZYLE keptuvę su nuimama rankena pilkite OBELIŲ rapsų aliejaus, įkaitinkite.

6. Bulvių masę sudėkite į dubenį, supilkite išplaktą kiaušinį ir atsargiai išmaišykite. Berkite persijotų miltų ir maišykite.

7. Į keptuvę dėkite tešlą ir formuokite blynus (vienam blynui maždaug 2 šaukštai tešlos). Tada

dėkite sūrio gabalėlį ir uždenkite šaukštu tešlos. Apkepkite juos iš abiejų pusių.

8. Blynus patiekite su grietine ir obuolių koše.


PATARIMAI

1. Jei nemėgstate obuolių, ar galvojate, kad jie čia visai netiks, galite blynus paskaninti grybų arba agurkų, varškės ir žalumynų padažais.

2. Galite papuošti mėtų lapeliais.


Skanaus.


Naujausi įrašai

bottom of page