top of page

Meksikietiškos salotos su krevečių iešmeliais (Receptas)


meksikietiškos salotos_Alfo receptas
Alfo Ivanausko nuotr.

Laidą #AlfoVila žiūrėkite čia


Meksikietiškoms salotoms su krevečių iešmeliais pagaminti reikia:

  • 19–20 vyšninių pomidoriukų

  • 2 gerai prinokusių avokadų

  • 1 mėlynojo svogūno

  • 2–3 šaukštų marinuotų paprikų

  • 2–3 šaukštų konservuotų kukurūzų

  • 150 g GERMANTAS sūrio „Tilsit“

  • 1 kepto batato

  • Keleto SPILVA marinuotų uoginių paprikų

  • 2–3 česnako skiltelių

  • 200 g krevečių (šviežių arba apvirtų)

  • 2 šaukštų OBELIŲ linų sėmenų ir rapsų aliejaus

  • 1 šaukšto saldžiarūgščio padažo

  • 200 g šaldytų mangų ir ananasų

Padažui:

  • 3 šaukštų majonezo

  • 1 šaukšto saldžiarūgščio padažo

  • ½ žaliosios citrinos sulčių

  • Keleto šviežių bazilikų lapelių

1. Svogūną nulupkite ir supjaustykite pusžiedžiais, avokadams išimkite kauliukus,

supjaustykite dar odelėje ir šaukštu išskobkite. Dėkite viską į dubenį.

2. Tai pat į dubenį dėkite per pusę perpjautus pomidoriukus, marinuotas paprikas, kukurūzus,

kubeliais pjaustytą #GERMANTAS sūrį „Tilsit“, SPILVA marinuotų uoginių paprikų

griežinėlius ir kubeliais pjaustytą batatą. Viską išmaišykite.

3. Krevetes sumaišykite su smulkintu česnaku, OBELIŲ linų sėmenų ir rapsų aliejumi, šaukštu

saldžiarūgščio padažo ir ananasais bei mangais. Tada suverkite ant iešmelių vėrinukus ir

kepkite aliejumi apšlakstytame ZYLE grilyje keletą minučių.

4. Majonezą, saldžiarūgštį padažą ir žaliosios citrinos sultis sumaišykite ir dėkite ant salotų

keliose vietose.

5. Iškeptus iešmelius dėkite ant paruoštų salotų. Galite papuošti bazilikų lapeliais.


Gardžių atradimų.

Naujausi įrašai

bottom of page