top of page

Kūčių receptai. Šiltos pupelių ir sultenių salotos

Regis, labai paprastos, bet kaip tik tokios, kokių reikia. Šios šiltos pupelių ir sultenių salotos Kūčių stalui suteiks jaukumo.


 


Dar daugiau įdomių receptų šventėms rasite naujoje virtualioje Alfo knygoje KULINARINIS VIEŠBUTIS.


šiltos pupelių salotos_Alfo receptas
VMG nuotr.

4 asm.


Pupelių ir sultenių salotoms paruošti reikia:

  • 200 g sultenių

  • 1 didelio mėlynojo svogūno 

  • 150 g virtų didžiųjų sviestinių pupelių

  • 150 g virtų didžiųjų raudonųjų pupelių

  • 50 g moliūgų sėklų

  • 50 ml obuolių acto

  • 100 ml moliūgų sėklų aliejaus

  • Žiupsnelio druskos

  • Keleto šakelių mėgstamų prieskoninių žolelių


  1. Salotų lapus palaikykite lediniame vandenyje 10–15 min., kad būtų traškūs. Nusausinkite ir suberkite į serviravimo indą. 

  2. Mėlynąjį svogūną supjaustykite plonais šiaudeliais.

  3. Ant salotų lapų berkite sviestines ir raudonąsias pupeles, svogūnų šiaudelius. 

  4. Moliūgų sėklas pakepinkite sausoje keptuvėje, kol pradės pūstis.

  5. Sumaišykite obuolių actą, moliūgų sėklų aliejų ir druską, pašildykite nedideliame puode, nes užpilas turi būti šiltas. Šiuo užpilu nedelsiant pagardinkite salotas. 

  6. Apibarstykite šiltomis moliūgų sėklomis. Papuoškite mėgstamomis žolelėmis.


Gardžių atradimų.


Naujausi įrašai

bottom of page