top of page

Meksikietiškos salotos su jautiena ir bri sūriu (Receptas)

  • eglerace
  • prieš 3 dienas
  • 2 min. skaitymo

Meksikietiškos salotos – Alfo vienos mėgstamiausių. Išbandykite jų interpretaciją su sultingu brandintos jautienos didkepsniu ir bri sūriu. Išraiškingas mėsos skonis ir subtilus burnoje tirpstančio sūrio švelnumas sukuria išties ypatingą skonio harmoniją. Šviežios daržovės suteikia ryškumo ir gaivumo. 

Tai daugiau nei tik salotos – tai visavertis vasariškas patiekalas, puikiai tinkantis tiek savaitgalio pietums, tiek įspūdingai vakarienei kad ir koks lauke oras, nes sultingą kepsnį galite iškepti ne tik grilyje, bet ir keptuvėje, o užbaigti keptuvėje. 

VMG nuotr.
VMG nuotr.

Video receptą žiūrėkite Alfo instagrame čia.

ŽIŪRĖK, GAMINK, PAMĖK 👍❤️, DALINKIS!

2 asm.  

Gaminimo laikas: 25 min.


Salotoms paruošti reikia:

  • 1 romaninių salotų gūžės 

  • 1 avokado  

  • 1 pomidoro 

  • 1 mango

  • ½ mėlynojo svogūno

  • 3–4 šaukštų konservuotų pupelių

  • 140 g konservuotų kukurūzų

  • 2–3 šaukštų SACLA saldžiųjų paprikų aliejuje

  • 150 g ILE DE FRANCE bri sūrio riekelių 

  • 3 šaukštų THOMY salotų padažo su citrinomis ir žolelėmis 

  • 1 šaukšto BIONATURALIS ekologiško avokadų aliejaus 

  • 2 šaukštų NATURALISIMO ekologiško ypač tyro alyvuogių aliejaus

  • 220 g KITCHEN ME brandintos jautienos mentės didkepsnio „Black Angus“

  • Žiupsnelio druskos 

  • Žiupsnelio juodųjų pipirų

  • 1 šakelės rozmarino

  • 40 g kukurūzų traškučių 

  • 1 saujos šviežių žolelių

meksikietiškos salotos_Alfo  receptas
VMG nuotr.

1. Į didelę serviravimo lėkštę suplėšykite romaninių salotų lapus.

2. Avokadą, pomidorą, mangą ir svogūną supjaustykite kubeliais ir suberkite ant salotų.

3. Tolygiai paskirstykite konservuotas pupeles, kukurūzus ir SACLA saldžiąsias paprikas aliejuje. Išdėliokite ILE DE FRANCE bri sūrio riekeles.

4. Supilkite THOMY salotų padažą su citrinomis ir žolelėmis bei BIONATURALIS ekologišką avokadų aliejų.

5. Įkaitinkite keptuvę, supilkite NATURALISIMO ekologišką ypač tyrą alyvuogių aliejų ir apkepkite KITCHEN ME brandintos jautienos mentės didkepsnį „Black Angus“ iš abiejų pusių, uždėkite rozmarino šakelę, kol mėsa pasieks norimą iškepimo lygį. 

6. Iškepus leiskite mėsai pailsėti 5 min., pasūdykite, užberkite pipirų ir supjaustykite griežinėliais.

7. Ant salotų suberkite kukurūzų traškučius ir sudėkite mėsos gabaliukus. 

8. Papuoškite šviežiomis žolelėmis ir pagardinkite juodaisiais pipirais.


Gardžių atradimų.


bottom of page