Azijietiškos salotos su braškėmis, smidrais ir paukštiena (Receptas) VMGonline
top of page

Azijietiškos salotos su braškėmis, smidrais ir paukštiena (Receptas)

  • eglerace
  • prieš 5 minutes
  • 1 min. skaitymo

Šis receptas – tikras sezonų susitikimas lėkštėje! Sultinga antiena, pavasariški traškūs smidrai (dabar pats jų sezonas!) ir vasariškai gaivios braškės sukuria lengvą ir elegantišką patiekalą, kuris tinka ir savaitgalio pietums, ir tobulai vakarienei po darbo dienos. 

braškių ir smidrų salotos_Alfo receptas
VMG nuotr.

Video receptą rasite Alfo instagrame čia.

ŽIŪRĖK, GAMINK, PAMĖK 👍❤️, DALINKIS!

2 asm. 

Gaminimo laikas: apie 30 min.


Salotoms su braškėmis ir smidrais pagaminti reikia:

  • 170 g KITCHEN ME antienos filė su prieskoniais

  • 150 g ilgavaisio agurko 

  • 200 g smidrų 

  • Žiupsnelio druskos 

  • Keleto šakelių kalendros 

  • 2 šaukštų BIONATURALIS ekologiško alyvuogių aliejaus „Extra Virgin“

  • 1 šaukšto KIKKOMAN sojų padažo 

  • 1 šaukštelio BIONATURALIS ekologiško baltojo vyno acto

  • 1 šaukštelio DANSUKKER auksaspalvio sirupo 

  • 1 skiltelės česnako 

  • 1 mažos skiltelės imbiero 

  • ½ citrinos žievelės

  • 150 g salotų mišinio

  • 4–5 braškių

  • 1 šaukšto KĖDAINIŲ KONSERVAI kepsnių padažo „Montreal“


  1. KITCHEN ME antienos filė su prieskoniais nusausinkite popieriniu rankšluosčiu. Įpjaukite odelę ir dėkite kepti į įkaitintą keptuvę odele žemyn. Apkepinkite iki apskrudimo, tuomet apverskite. Baikite kepti 200 °C orkaitėje apie 10–12 min. 

  2. Smulkiomis juostelėmis supjaustykite agurką. Smidrus nulupkite, perpjaukite per pusę ir trumpai apkepinkite keptuvėje, pagardinkite žiupsneliu druskos.

  3. Į trintuvą sudėkite keletą kalendrų šakelių, pilkite BIONATURALIS ekologišką alyvuogių aliejų „Extra Virgin“, KIKKOMAN sojų padažą, BIONATURALIS ekologišką baltojo vyno actą ir DANSUKKER auksaspalvį sirupą. Sudėkite česnaką, įtarkuokite imbiero skiltelę ir citrinos žievelę. Viską sutrinkite iki vientisos konsistencijos.

  4. Į lėkštę sudėkite salotų mišinį, agurką ir užpilkite pagamintu padažu. Ant viršaus išdėliokite braškių griežinėlius bei apkepintus smidrus.

  5. Iškeptą antienos filė aptepkite KĖDAINIŲ KONSERVAI kepsnių padažu „Montreal“ ir dėkite ant salotų.

  6. Puoškite šviežiomis kalendrų šakelėmis.


    Gardžių atradimų.


bottom of page