top of page

Marinuotų moliūgų salotos su ridikais, riešutais ir paukštiena (Receptas)

Trendu tapę subproduktai – ir Alfo virtuvėje. Šios greitai pagaminamos, traškios ir gardžios salotos tikrai nustebins ir Jus, ir Jūsų artimuosius.

salotos su vištiena_receptas
VMG nuotr.

Video receptą žiūrėkite čia


JUMS TAIP PAT TURĖTŲ PATIKTI:


 

3–4 asm.

Gaminimo laikas: apie 30 min.


Moliūgų salotoms su ridikais, riešutais ir paukštiena pagaminti reikia:

  • 100 g baltojo ridiko

  • 100 g moliūgo

  • 3–4 šaukštų JADE BRIDGE ryžių acto

  • 3–4 šaukštų DANSUKKER auksaspalvio sirupo

  • ½ stiklinės TICHĖ natūralaus negazuoto mineralinio vandens

  • 1 nedidelės raudonos aitriosios paprikos

  • 20 g imbiero

  • 2–3 skiltelių česnako

  • 1 mėlynojo svogūno

  • 1 obuolio

  • 500 g LAPINO PUOTA šviežių ančiukų širdelių

  • Žiupsnelio KOTANYI maltos kalendros

  • Žiupsnelio KOTANYI česnakų granulių

  • Žiupsnelio KOTANYI toskanietiško prieskonių mišinio

  • Žiupsnelio KOTANYI aitriųjų paprikų dribsnių su druska

  • 1–2 šaukštų KĖDAINIŲ KONSERVAI padažo „Sweet chilli“

  • 2–3 šaukštų OBELIŲ moliūgų sėklų ir rapsų aliejaus

  • Žiupsnelio druskos

  • 2–3 šaukštų OBELIŲ saulėgrąžų aliejaus

  • 2–3 saujų salotų lapų

  • 1–2 saujų sultenių

  • 3–4 šaukštų KIKKOMAN padažo „Poke“

  • 1 saujelės anakardžių

  • 1 saujelės bazilikų lapelių

1. Baltąjį ridiką ir moliūgą daržovių skustuku supjaustykite juostelėmis.

2. ZYLE keptuvėje sumaišykite JADE BRIDGE ryžių actą, DANSUKKER auksaspalvį

sirupą ir TICHĖ natūralų negazuotą mineralinį vandenį. Išmaišykite ir užvirkite.

3. Aitriąją papriką, imbierą ir česnaką susmulkinkite, sudėkite į verdantį marinatą.

4. Mėlynąjį svogūną supjaustykite skiltelėmis, tada kartu su pjaustytu ridiku ir moliūgu

sudėkite į karštą marinatą. Marinuokite apie 15 min.

5. Obuolį supjaustykite šiaudeliais.

6. LAPINO PUOTA šviežias ančiukų širdeles pagardinkite KOTANYI prieskoniais,

KĖDAINIŲ KONSERVAI padažu „Sweet chilli“, šaukštu OBELIŲ moliūgų sėklų ir

rapsų aliejumi bei žiupsneliu druskos.

7. Keptuvėje įkaitinkite OBELIŲ saulėgrąžų aliejų ir kepkite marinuotas širdeles iš visų

pusių apie 2–3 min., kol apskrus.

8. Į lėkštę dėkite plėšytus salotų lapus ir sultenes. Ant viršaus dėliokite marinuotas

daržoves ir pjaustytą obuolį.

9. Į keptas širdeles įpilkite 1–2 šaukštus KIKKOMAN padažo „Poke“.

10. Sumaišykite likusį „Poke“ padažą su moliūgų sėklų ir rapsų aliejumi bei 1–2 šaukštų

likusio daržovių marinato.

11. Gautu padažu apšlakstykite salotų lapus.

12. Anakardžius sudėkite į keptuvę.

13. Keptas širdeles kartu su riešutais dėliokite ant salotų ir viską papuoškite bazilikų

lapeliais.


Skanaus.


Naujausi įrašai

bottom of page