Trendu tapę subproduktai – ir Alfo virtuvėje. Šios greitai pagaminamos, traškios ir gardžios salotos tikrai nustebins ir Jus, ir Jūsų artimuosius.
Video receptą žiūrėkite čia
JUMS TAIP PAT TURĖTŲ PATIKTI:
3–4 asm.
Gaminimo laikas: apie 30 min.
Moliūgų salotoms su ridikais, riešutais ir paukštiena pagaminti reikia:
100 g baltojo ridiko
100 g moliūgo
3–4 šaukštų JADE BRIDGE ryžių acto
3–4 šaukštų DANSUKKER auksaspalvio sirupo
½ stiklinės TICHĖ natūralaus negazuoto mineralinio vandens
1 nedidelės raudonos aitriosios paprikos
20 g imbiero
2–3 skiltelių česnako
1 mėlynojo svogūno
1 obuolio
500 g LAPINO PUOTA šviežių ančiukų širdelių
Žiupsnelio KOTANYI maltos kalendros
Žiupsnelio KOTANYI česnakų granulių
Žiupsnelio KOTANYI toskanietiško prieskonių mišinio
Žiupsnelio KOTANYI aitriųjų paprikų dribsnių su druska
1–2 šaukštų KĖDAINIŲ KONSERVAI padažo „Sweet chilli“
2–3 šaukštų OBELIŲ moliūgų sėklų ir rapsų aliejaus
Žiupsnelio druskos
2–3 šaukštų OBELIŲ saulėgrąžų aliejaus
2–3 saujų salotų lapų
1–2 saujų sultenių
3–4 šaukštų KIKKOMAN padažo „Poke“
1 saujelės anakardžių
1 saujelės bazilikų lapelių
1. Baltąjį ridiką ir moliūgą daržovių skustuku supjaustykite juostelėmis.
2. ZYLE keptuvėje sumaišykite JADE BRIDGE ryžių actą, DANSUKKER auksaspalvį
sirupą ir TICHĖ natūralų negazuotą mineralinį vandenį. Išmaišykite ir užvirkite.
3. Aitriąją papriką, imbierą ir česnaką susmulkinkite, sudėkite į verdantį marinatą.
4. Mėlynąjį svogūną supjaustykite skiltelėmis, tada kartu su pjaustytu ridiku ir moliūgu
sudėkite į karštą marinatą. Marinuokite apie 15 min.
5. Obuolį supjaustykite šiaudeliais.
6. LAPINO PUOTA šviežias ančiukų širdeles pagardinkite KOTANYI prieskoniais,
KĖDAINIŲ KONSERVAI padažu „Sweet chilli“, šaukštu OBELIŲ moliūgų sėklų ir
rapsų aliejumi bei žiupsneliu druskos.
7. Keptuvėje įkaitinkite OBELIŲ saulėgrąžų aliejų ir kepkite marinuotas širdeles iš visų
pusių apie 2–3 min., kol apskrus.
8. Į lėkštę dėkite plėšytus salotų lapus ir sultenes. Ant viršaus dėliokite marinuotas
daržoves ir pjaustytą obuolį.
9. Į keptas širdeles įpilkite 1–2 šaukštus KIKKOMAN padažo „Poke“.
10. Sumaišykite likusį „Poke“ padažą su moliūgų sėklų ir rapsų aliejumi bei 1–2 šaukštų
likusio daržovių marinato.
11. Gautu padažu apšlakstykite salotų lapus.
12. Anakardžius sudėkite į keptuvę.
13. Keptas širdeles kartu su riešutais dėliokite ant salotų ir viską papuoškite bazilikų
lapeliais.
Skanaus.