Šiais metais gaminkite paukštiena kitaip ir kurkite naujas stalo tradicijas su sultinga bei
viliojančia antiena.
Video receptą rasite čia
TAU TAIP PAT TURĖTŲ PATIKTI:
1 asm.
Gaminimo laikas: 30–40 min.
Sultingai antienai iškepti reikia:
3 šaukštų miltų
1 šaukšto sezamų sėklų
1 šaukšto žemės riešutų
½ prieskonių mišinio „Ras el hanout“
1 šaukšto VILNIAUS margarino „Kepiniams“
1 LAPINO PUOTA antienos filė su oda
1 šaukšto DEN GAMLE FABRIK apelsinų džemo
½ stiklinės mandarinų sulčių
1 šaukšto citrinų sulčių
50 ml romo
2 šaukštų svogūnų traškučių
100 g virtų bolivinių balandų
1 šaukšto smulkintų kalendrų
Keleto lapelių mėtos
Žiupsnelio KOTANYI druskos
Žiupsnelio KOTANYI pipirų mišinio
1. Miltus sumaišykite su sezamų sėklomis, smulkintais žemės riešutais, prieskoniais „Ras el
hanout“, KOTANYI druska ir VILNIAUS margarinu „Kepiniams“. Rankomis minkykite,
kol nebeliks margarino gabaliukų.
2. Trupinius sudėkite į nepridegančią kepimo skardą ir kepkite orkaitėje įkaitintoje iki 190
°C temp. su karšto oro apipūtimo funkcija apie 15–20 min.
3. Aštriu peiliu įpjaukite LAPINO PUOTA antienos filė odelę ir dėkite į ZYLE keptuve.
Kepkite ant nedidelės kaitros apie 7–8 min., kol odelė apskrus. Apverskite ir apkepkite iš
visų pusių po 1–2 min.
4. Į keptuvę, kurioje kepa antiena, dėkite DEN GAMLE FABRIK apelsinų džemą, pilkite
mandarinų, citrinų sultis ir romą. Viską pagardinkite KOTANYI druska ir pipirais.
Patroškinkite 2 min. ir keptuvę dėkite į orkaitę įkaitintą iki 190 °C temp. Kepkite apie 10
min.
5. Į iškepusius trupinius įmaišykite svogūnų traškučius.
6. Į lėkštę dėkite virtas bolivines balandas, pagardintas smulkinta kalendra, ant viršaus –
keptą antienos filė, barstykite keptus trupinius ir viską papuoškite mėtos lapeliais.
Skanaus.
Comments