Azijietiškos salotos su krevetėmis, vištiena ir karštu padažu (Receptas)

Vynuogių, granatų ir morkų sezono gėrybėmis Alfas pasinaudojo gamindamas ypatingai gardžias azijietiško stiliaus salotas su krevetėmis ir vištiena. Ypatingas šių salotų akcentas yra šiltas padažas. Lyg jaukus pledas rudenį! Spalvingos, drąsios, traškios (traškumą suteikia granato sėklos ir mėgstami riešutai). Jeigu nemėgstate vynuogių, keiskite jas pjaustytu skaniai prinokusiu mangu.


Azijietiškos salotos_Salotos su krevetėmis_Salotos su vištiena_Alfo receptas_šiltas padažas salotoms
Alfo Ivanausko nuotr.

Laidą #AlfoVila žiūrėkite čia


JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI:

Šiltos Nicos salotos su padažu


4 asm.



Azijietiškoms salotoms su krevetėmis, vištiena ir karštu padažu paruošti reikia:

  • 200 g šiaudeliais pjaustytų morkų

  • 1 saujos besėklių vynuogių

  • 1 šaukšto granatų sėklų

  • 1 šaukšto kedrinių pinijų

  • ½ ilgavaisio agurko

  • 2 nedidelių romaninių salotų gūžių

  • 1 saujos gražgarsčių

  • 2 saliero lapkočių

  • 1 šaukšto marinuoto imbiero

  • ½ aitriosios paprikos

  • 4–5 česnako skiltelių

  • ⅓ citrinos žievelės

  • ⅓ apelsino žievelės

  • ½ apelsino sulčių

  • 1 saujos kalendrų lapelių

  • 3–4 šaukštų KIKKOMAN padažo „Ponzu“

  • 1 šaukšto DANSUKKER auksaspalvio sirupo

  • 3–4 šaukštų OBELIŲ čili pipirų skonio rapsų aliejaus

  • 400 g vištienos filė