top of page

Makaronai su ypatingu moliūgų padažu (Receptas)

  • Writer: vmgonline
    vmgonline
  • 2019-11-01
  • 2 min. skaitymo

Atnaujinta: 10-10

Receptas tiems, kurie mėgsta valgyti skaniai, bet truputį tingi gaminti. Skanus, kad net neatsivalgomas. tobulai tiks tiems, kurie mėgsta jaukų švelnaus skonio padažą ir makaronus.

Padažų makaronams yra įvairių, bet būtinai išbandykite moliūginį.

makaronų patiekalai_pasta_moliūgų tyrės padažas_moliūgų padažas_Alfo receptas
VMG nuotr.

Laidą ALFO VILA žiūrėkite čia


4 asm.


Makaronams su moliūgo padažu pagaminti reikia:

  • ½ kg moliūgo

  • 8 šaukštų alyvuogių aliejaus

  • 1 vidutinio svogūno

  • 2–3 česnako skiltelių

  • 400 g kietųjų kviečių miltų makaronų

  • ½ saujos moliūgų sėklų

  • ½ ekologiško sultinio kubelio su Provanso žolelėmis

  • 1 apelsino

  • 2 šaukštų sviesto

  • Žiupsnelio kalendros

  • 2 buratų

  • Žiupsnelio citrinos žievelės

  • Granatų sėklų (patiekti)

  • 8 riekelių kvietinės duonos su moliūgų sėklomis (patiekti)

  • Žiupsnelio druskos

  • Žiupsneli juodųjų pipirų


1. Moliūgą supjaustykite kubeliais.

2. Į keptuvę berkite moliūgo gabaliukus ir juos pakepinkite. Įpilkite aliejaus. Kepinkite iš visų pusių.

3. Svogūną ir česnaką nulupkite bei supjaustykite. Berkite į keptuvę, kurioje kepa moliūgas. Įpilkite aliejaus.

4. Išvirkite kietųjų kviečių miltų makaronus pasūdytame vandenyje, kaip nurodyta ant pakuotės.

5. Į naują keptuvę dėkite moliūgų sėklų. Pakepinkite ir įberkite druskos.

6. Ant moliūgo gabalėlių berkite juodųjų pipirų, dėkite ekologišką sultinio kubelį su Provanso žolelėmis, išspauskite apelsino sulčių. Išmaišykite ir viską patroškinkite.

7. Baigiant moliūgui troškintis, sudėkite sviestą, berkite kalendros.

8. Pusę moliūgų ir šiek tiek vandens, iš verdančių makaronų, sutrinkite trintuvu iki vientisos

kreminės masės. Tada padažą supilkite atgal į keptuvę su likusiais moliūgais, šiek tiek pakaitinkite ir maišykite.

9. Išvirusius makaronus nukoškite ir suberkite į keptuvę su padažu. Dar minutę pakaitinkite.

10. Dėkite makaronus į dubenį, ant viršaus – buratą, įtarkuokite citrinos žievelės, papuoškite

šviežiomis mėtomis, užberkite juodųjų pipirų, kepintų moliūgų sėklų bei pilkite šlakelį

alyvuogių aliejaus. Galite paskaninti granatų sėklomis.

11. Patiekite su kvietine duona su moliūgų sėklomis, galite ją paskrudinti.


PATARIMAI

Italai mėgsta pabaigti makaronus su padažu pasitelkiant šviesią duoną. Ją tiesiog išdažydami

padažą. Pabandykite ir Jūs.


Skanaus.

bottom of page