Makaronai su ypatingu moliūgų padažu (Receptas)
- vmgonline

- 2019-11-01
- 2 min. skaitymo
Atnaujinta: 10-10
Receptas tiems, kurie mėgsta valgyti skaniai, bet truputį tingi gaminti. Skanus, kad net neatsivalgomas. tobulai tiks tiems, kurie mėgsta jaukų švelnaus skonio padažą ir makaronus.
Padažų makaronams yra įvairių, bet būtinai išbandykite moliūginį.

Laidą ALFO VILA žiūrėkite čia
4 asm.
Makaronams su moliūgo padažu pagaminti reikia:
½ kg moliūgo
8 šaukštų alyvuogių aliejaus
1 vidutinio svogūno
2–3 česnako skiltelių
400 g kietųjų kviečių miltų makaronų
½ saujos moliūgų sėklų
½ ekologiško sultinio kubelio su Provanso žolelėmis
1 apelsino
2 šaukštų sviesto
Žiupsnelio kalendros
2 buratų
Žiupsnelio citrinos žievelės
Granatų sėklų (patiekti)
8 riekelių kvietinės duonos su moliūgų sėklomis (patiekti)
Žiupsnelio druskos
Žiupsneli juodųjų pipirų
1. Moliūgą supjaustykite kubeliais.
2. Į keptuvę berkite moliūgo gabaliukus ir juos pakepinkite. Įpilkite aliejaus. Kepinkite iš visų pusių.
3. Svogūną ir česnaką nulupkite bei supjaustykite. Berkite į keptuvę, kurioje kepa moliūgas. Įpilkite aliejaus.
4. Išvirkite kietųjų kviečių miltų makaronus pasūdytame vandenyje, kaip nurodyta ant pakuotės.
5. Į naują keptuvę dėkite moliūgų sėklų. Pakepinkite ir įberkite druskos.
6. Ant moliūgo gabalėlių berkite juodųjų pipirų, dėkite ekologišką sultinio kubelį su Provanso žolelėmis, išspauskite apelsino sulčių. Išmaišykite ir viską patroškinkite.
7. Baigiant moliūgui troškintis, sudėkite sviestą, berkite kalendros.
8. Pusę moliūgų ir šiek tiek vandens, iš verdančių makaronų, sutrinkite trintuvu iki vientisos
kreminės masės. Tada padažą supilkite atgal į keptuvę su likusiais moliūgais, šiek tiek pakaitinkite ir maišykite.
9. Išvirusius makaronus nukoškite ir suberkite į keptuvę su padažu. Dar minutę pakaitinkite.
10. Dėkite makaronus į dubenį, ant viršaus – buratą, įtarkuokite citrinos žievelės, papuoškite
šviežiomis mėtomis, užberkite juodųjų pipirų, kepintų moliūgų sėklų bei pilkite šlakelį
alyvuogių aliejaus. Galite paskaninti granatų sėklomis.
11. Patiekite su kvietine duona su moliūgų sėklomis, galite ją paskrudinti.
PATARIMAI
Italai mėgsta pabaigti makaronus su padažu pasitelkiant šviesią duoną. Ją tiesiog išdažydami
padažą. Pabandykite ir Jūs.
Skanaus.


























