Greitas vienos skardos apkepas su moliūgais (Receptas)

Pasiilgote apkepo? Moliūgo? Kažko, kas greitai ir lengvai pagaminama? Paprasto, bet neprasto maisto? Kažko, kas tikra ir nuoširdu? Apkepo su moliūgu receptas išpildys visus jūsų norus.


apkepas su moliūgais, vmg receptas, Alfo receptas
VMG nuotr.

Laidą #Alfodidysisšou ir video receptą rasite čia


Apkepui su moliūgais pagaminti reikia:

  • 300 g moliūgo

  • 1 svogūno

  • 1 aitriosios paprikos

  • 1 česnako

  • 2 morkų

  • 1 nedidelio gabaliuko imbiero

  • 1 stiklinės GRALLA ryžių „Basmati Sella“

  • 4 šaukštų SUSLAVIČIAUS pomidorų padažo „Klasikinis“

  • 300 g NATURLI sojų kukuliukių „Veggie balls“

  • 1 citrinos žievelės

  • 1 saujos spanguolių

  • ½ skardinės ITLV žaliųjų alyvuogių su citrinų įdaru

  • 500 ml sultinio

  • 1 saujos šalavijo lapelių

  • 1 šaukšto BORGES alyvuogių aliejus „Extra Light“

  • 1 šaukšto migdolų drožlių

  • 1 šakelės baziliko

  1. Moliūgą supjaustykite stambesniais gabaliukais, svogūną – stambesniais kubeliais, aitriąją papriką – griežinėliais, česnaką perpjaukite skersai pusiau, morkas perpjaukite išilgai ir susipjaustykite įstrižomis juostelėmis, imbierą supjaustykite smulkiai.

  2. Į skardą įpilkite GRALLA ryžių „Basmati Sella“, kad jie uždengtų skardos dugną. Ant ryžių tolygiai dėliokite SUSLAVIČIAUS pomidorų padažo „Klasikinis“, tada pjaustytus svogūnus, morkas, aitriąją papriką, imbierą, moliūgą, NATURLI sojų kukuliukus „Veggie balls“, užtarkuokite citrinos žievelės, užberkite spanguolių, įdėkite perpjautą česnaką. Toliau sudėkite ITLV žaliąsias alyvuoges su citrinų įdaru. Daržoves užpilkite sultiniu. Galiausiai sudėkite šalavijo lapelius ir apšlakstykite BORGES alyvuogių aliejumi „Extra Light“.

  3. Patiekalą kepkite 40 min. 180 °C temp. orkaitėje. Galite patiekti su migdolų drožlėmis ir šviežiais baziliko lapeliais.


Skanaus!