top of page

Ledai: kokia tikroji jų sudėtis? (laidos įrašas)

Termometro stulpeliui pasiekus net 20 laipsnių šilumos ir daugiau, ne tik vaikai, bet ir mes patys skubame gaivintis ledais. Rinkdamiesi ledus kreipiame dėmesį į mėgstamą skonį, priedus, pakuotės spalvingumą ir kainą, tačiau labai retai susimąstome, kokie ingredientai yra naudojami ledams pagaminti, o ledų popierėlius išmetame nespėję nė perskaityti etikečių. Kodėl vis tik reikėtų etiketes skaityti ir į ką jose atkreipti dėmesį, paaiškino gydytoja-dietologė Kristina Jasmontienė.

Dažnai girdime, kad Lietuvoje toli gražu nėra tokių skanių ledų kaip, pavyzdžiui, Italijoje, kur gelato ledai yra vienas iš tradicinių delikatesų. Kuo vis tik skiriasi ledai prekybos centruose nuo gelato ledų? Kaip žinoti, kad ledai kokybiški ir kad už juos nepermokame? Apie visa tai eteryje papasakojo ledus gaminančių įmonių atstovai.

„Žinių radijo“ eteryje susitinkame kiekvieną ketvirtadienį, 16:08 val.


Naujausi įrašai

bottom of page