top of page

Neatsivalgomas baklažanų tartaras (Receptas)

Tartaro mėgėjai ir tie, kurie dar nėra jautienos tartaro ragavę, tikrai bus nustebinti šio Alfo recepto, kuriame vietoj įprastos mėsos naudojamas baklažanas. Palepinkite ir nustebinkite save ir savo svečius šiuo vegetarišku patiekalu.


baklažanų tartaras_Alfo receptas
Alfo Ivanausko nuotr.

Laidą #AlfoVila žiūrėkite čia


3–4 asm.

Gaminimo laikas: ~25 min.


Baklažanų tartarui pagaminti reikia:

  • 1 baklažano

  • Žiupsnelio druskos

  • 3–4 saulėje džiovintų pomidorų

  • 2–3 SPILVA marinuotų agurkėlių

  • ½ SPILVA marinuotos paprikos

  • ¼ mėlynojo svogūno

  • 4 šaukštų NATURLI ekologiškų tepiųjų riebalų „Vegan block“

  • 1 šaukštelio „Dijon“ garstyčių

  • Žiupsnelio rūkytos paprikos miltelių

  • 1–2 šaukštų KIKKOMAN terijakio padažo marinatams

  • 1 šaukšto #BASSO ypač tyro alyvuogių aliejaus

  • 325 g NATURLI falafelių

  • Keleto šalavijų lapelių

  • Žiupsnelio KOTANYI ketverių pipirų mišinio

  • Gruzdintų bulvyčių (patiekti)

1. Baklažaną supjaustykite griežinėliais, apibarstykite druska, ją įtrinkite ir palikite pastovėti.

2. Saulėje džiovintus pomidorus, SPILVA marinuotą papriką ir svogūną susmulkinkite, SPILVA marinuotus agurkėlius supjaustykite smulkiais kubeliais ir viską berkite į dubenį. Dėkite „Dijon“ garstyčių ir įpilkite BASSO ypač tyro alyvuogių aliejaus.

3. Baklažanus nusausinkite popieriniu rankšluosčiu.

4. Į įkaitintą keptuvę dėkite 2 šaukštus NATURLI ekologiškų tepiųjų riebalų „Vegan block“, kai jie

ištirps, dėkite kepti baklažanus. Apkepkite iš abiejų pusių, kad gražiai apskrustų.

5. Baklažanus dėkite ant lentelės, berkite rūkytos paprikos, apšlakstykite KIKKOMAN terijakio padažu marinatams ir dar karštus susmulkinkite peiliu. Leiskite atvėsti.

6. Į įkaitintą keptuvę dėkite 2 šaukštus NATURLI ekologiškų tepiųjų riebalų „Vegan block“, kai jie

ištirps, dėkite NATURLI falafelius ir apkepinkite iš abiejų pusių. Šalia apkepinkite šalavijų

lapelius.

7. Į dubenį su kitomis daržovėmis berkite baklažanus ir KOTANYI ketverių pipirų mišinio, viską išmaišykite.

8. Tartarą papuoškite šalavijų lapeliais ir patiekite su gruzdintomis bulvytėmis bei falafeliais.


PATARIMAI

1. Jei nemėgstate baklažano odelės, ją galite nupjauti.

2. Tartarą galite patiekti ir vieną, tačiau būtinai išmėginkite ir su bulvytėmis bei NATURLI

falafeliais.


Gardžių atradimų.


Naujausi įrašai

bottom of page