top of page

Labai purūs sklindžiai su obuoliais (Receptas)

  • eglerace
  • 08-04
  • 1 min. skaitymo

Prabusti iš virtuvės sklindant blynų kvapui yra nuostabus jausmas. Palepinkite save ir mylimus mieliniais sklindžiais su obuoliais. Tiks ir pusryčiams, ir svečiui pavaišinti: skanu ir puru.

purūs sklindžiai su obuoliais_Alfo receptas
Alfo Ivanausko nuotr.

4 asm.


Puriems sklindžiams su obuoliais pagaminti reikia:

  • ½ stiklinės nealkoholinio obuolių sidro

  • 2 šaukštų šviesiojo sirupo

  • 180 g miltų

  • 3 g mielių

  • 4 vidutinių obuolių (skirtingų rūšių)

  • ½ citrinos

  • 1 kiaušinio

  • Žiupsnelio druskos

  • 400 g ŽEMAITIJOS kefyro

  • 1 šaukštelio kepimo miltelių

  • Keleto šaukštų aliejaus


1. Į puodą pilkite nealkoholinio obuolių sidro, šviesiojo sirupo,

berkite ⅓ stiklinės miltų, mielių, išmaišykite, berkite dar žiupsnelį miltų, maišykite ir palikite masę pastovėti apie 10 min.

2. Obuoliams nulupkite žieveles, perpjaukite per pusę, išpjaukite sėklytes ir supjaustykite kubeliais. Užtarkuokite citrinos žievelės, įspauskite citrinos sulčių ir tiesiog pirštais viską išmaišykite. Sudėkite į dubenėlį.

3. Į tešlą įmuškite kiaušinį, berkite druskos, išmaišykite. Pilkite ŽEMAITIJOS kefyrą, dėkite

kepimo miltelių, miltų ir viską maišykite. Tešla turėtų būti tiršto kefyro masės. Palikite ją pastovėti 15–20 min.

4. Į tešlą berkite obuolius ir atsargiai išmaišykite mentele.

5. Kepkite įkaitintoje keptuvėje su aliejumi, formuokite blynelius ir kepkite iš abiejų pusių, uždengę dangtį.

6. Galite patiekti su jogurtu, grietine ir uogomis.

PATARIMAI

1. Galite į pyragą įpjaustyti ir kriaušių arba paskaninti įvairiomis uogomis, ypač tiks šilauogės.

2. Jei mėgstate egzotiškus vaisius, galite įdėti mango, bet jis turėtų būti ne per daug prinokęs.

3. Visi tešlos ingredientai turėtų būti kambario temperatūros, taip mielės greičiau suveiks.

4. Jei mėgstate, galite tešlą paskaninti cinamonu.


Gardžių atradimų.


bottom of page