Dar vienas sočių ir nepaprastai gardžių nesaldžių blynelių receptas jūsų kolekcijai – vištienos ir sūrio sklindžiai. Lengvai pagaminami, tobulai suderinto skonio blyneliai labai tiks pietums ar vakarienei.

JUMS TAIP PAT TURĖTŲ PATIKTI:
4 asm.
Vištienos ir sūrio sklindžiams pagaminti reikia:
1 kiaušinio
Žiupsnio KOTANYI druskos
Žiupsnelio KOTANYI juodųjų pipirų
1 šaukšto aštraus padažo
1 stiklinės kefyro ar jogurto
⅓ citrinos žievelės
3 šaukštų BASSO ypač tyro alyvuogių aliejaus
1½ stiklinės miltų
1 kupino šaukštelio kepimo miltelių
150 g gabalėliais pjaustytos vištienos
100 g krevečių
1 saujos DŽIUGAS sūrio „Pizza Mix“
2–3 svogūnų laiškų
Keleto baziliko lapelių
Žiupsnelio KOTANYI česnakų granulių
1. Į dubenį įmuškite kiaušinį, berkite KOTANYI druskos, pipirų, dėkite aštraus padažo,
pamaišykite, pilkite kefyrą, įtarkuokite citrinos žievelės, pilkite 2 šaukštus BASSO alyvuogių
aliejaus, berkite miltus ir kepimo miltelius. Viską išmaišykite. Tešlos konsistencija turėtų būti kefyro tirštumo.
2. Į tešlą suberkite vištieną, krevetes, DŽIUGAS sūrį „Pizza Mix“, smulkintus svogūnų laiškus ir
baziliko lapelius, KOTANYI česnakų granules. Viską išmaišykite.
3. Įkaitinkite ZYLE keptuvę, pilkite aliejaus ir formuokite blynelius. Įdėję tešlos, ją šiek tiek
paskirstykite į tolygesnius blynelius. Apkepkite iš abiejų pusių ant vidutinės kaitros.
PATARIMAI
1. Jei mėgstate, galite tešlą paskaninti smulkiai pjaustytu kopūstu.
2. Į tešlą galite papildomai įdėti džiovintų vaisių: razinų, abrikosų.
3. Blynus galite patiekti su šviežiomis braškėmis. Taip, Jūs nesuklydote! Braškės čia puikiai tiks,
kaip ir krevetės su vištiena.
Skanaus.