La-ši-ša. Ką su ja daryti?


Prekybos centrai dažnai mus lepina nuolaidomis lašišinėms žuvims. Ir ne ką dažniau, stovėdami prie tos žuvies, pagalvojame: „Na, gerai, išpjausiu filė, o ką toliau darysiu?“ Išmesti uodegą? Išmesti galvą? Visai ne!



Kaip išdoroti lašišą ir ką su ja daryti, patars virtuvės šefė Honorata Lyndo.


1. Nusausinkite žuvį popieriniu rankšluosčiu. Pradėdami nuo žiaunų, nupjaukite galvą. Filė pjaukite laikydami peilį lygiagrečiai stuburo.



2. Stuburą nupjaukite taip pat laikydami peilį lygiagrečiai paviršiaus.



3. Dvi filė, stuburas ir galva.


4. Būtinai pašalinkite žiaunas ir akis.


6. Vienos pusės kaulus galima nupjauti visus iš karto.


7. Formuojamas filė gabalas. Papilvė bus sumalta.