top of page

Spalvingoji itališka minestronė (Receptas)

  • 05-19
  • 1 min. skaitymo

Minestronė – tiršta itališka daržovių sriuba, kurios sudėtis kinta priklausomai nuo sezono ar regiono. Ji dažnai verdama iš daržovių, makaronų ar ryžių, pupelių, kartais su pomidorais ar net mėsa. Tai paprastas, bet sotus ir maistingas patiekalas.

Minestronė, sriuba, VMG receptai
VMG nuotr.


4 asm.

Gaminimas 15 min.

Virimas 20 min.


Sriubai pagaminti reikia:

  • 1 šaukšto alyvuogių aliejaus

  • 1 svogūno

  • 1 skiltelės česnako

  • 1 morkos

  • 1 saliero lapkočio

  • ½ cukinijos

  • 1,5 l sultinio

  • 1 stiklinės šaldytų žirnelių

  • ½ nedidelio žiedinio kopūsto, brokolio arba „romanesco“

  • Druskos, pipirų

  • 1 šaukšto pesto padažo

  • 100 g smulkių makaronų


  1. Cukiniją, morką, saliero lapkotį supjaustykite smulkiai kubeliais.

  2. Įkaitinkite aliejų storasieniame puode, pakepinkite jame smulkiai supjaustytą svogūną ir susmulkintą česnaką.

  3. Po to sudėkite likusias supjaustytas daržoves, bet kopūstų kol kas nedėkite.

  4. Trumpai pakepinkite daržoves, supilkite sultinį, suberkite žirnelius ir sudėkite smulkiai supjaustytus „romanesco“.

  5. Užvirinkite ir virkite ant mažos ugnies dar 3–5 min., nukaiskite. Įberkite druskos, pipirų, įdėkite pesto padažo ir išmaišykite.

  6. Atskirai išvirkite makaronus ir įdėkite juos į sriubą prieš patiekdami.


Gardžių atradimų.


bottom of page