top of page

Žuvienė su lašiša


Žuvienė su lašiša, VMGonline.lt receptai
Jūratė Ivanauskaitė-Valantinė

Asm. 6

Gaminimas 15 min.

Virimas 25 min.


Reikia:

  • 1 svogūno

  • 1,2 l vandens arba žuvų sultinio

  • 1 šaukštelio sviesto

  • 4 nedidelių bulvių

  • 1 morkos

  • 300 g lašišų filė

  • 250 ml riebios grietinėlės

  • Žiupsnelio druskos

  • 1 nedidelio ryšelio krapų

  1. Svogūną smulkiai supjaustykite ir apkepkite su sviestu puode storu dugnu, tik neapskrudinkite.

  2. Supjaustykite morką ir sudėkite prie svogūnų.

  3. Supilkite vandenį arba žuvų sultinį, užvirinkite.

  4. Bulves supjaustykite stambiais kubeliais. Sudėkite į verdantį vandenį ir virkite, kol suminkštės, įberkite druskos ir supilkite grietinėlę, užvirinkite.

  5. Lašišą supjaustykite dideliais kubeliais, atsargiai sudėkite juos ant bulvių ir virkite dar 3–4 min. Sriubą patiekite su smulkintais krapais.

Naujausi įrašai

bottom of page