AŠ Ikona vmgonline

Žuvienė su lašiša


Jūratė Ivanauskaitė-Valantinė

Asm. 6

Gaminimas 15 min.

Virimas 25 min.


Reikia:

  • 1 svogūno

  • 1,2 l vandens arba žuvų sultinio

  • 1 šaukštelio sviesto

  • 4 nedidelių bulvių

  • 1 morkos

  • 300 g lašišų filė

  • 250 ml riebios grietinėlės

  • Žiupsnelio druskos

  • 1 nedidelio ryšelio krapų

  1. Svogūną smulkiai supjaustykite ir apkepkite su sviestu puode storu dugnu, tik neapskrudinkite.

  2. Supjaustykite morką ir sudėkite prie svogūnų.

  3. Supilkite vandenį arba žuvų sultinį, užvirinkite.

  4. Bulves supjaustykite stambiais kubeliais. Sudėkite į verdantį vandenį ir virkite, kol suminkštės, įberkite druskos ir supilkite grietinėlę, užvirinkite.

  5. Lašišą supjaustykite dideliais kubeliais, atsargiai sudėkite juos ant bulvių ir virkite dar 3–4 min. Sriubą patiekite su smulkintais krapais.

ATGAL

PASIDALINTI

  • Facebook vmgonline.lt
  • Instagram vmg_vilnius
  • YouTube vmg
  • LinkedIn vmg