top of page

Kriaušių ir varškės pyragas su traškia kepure

Labai greito, švelnaus skonio varškės ir kriaušių pyrago su traškia kepure receptas.


Alfo receptas, varškės pyragas su kriaušėmis

Alfodidysis kulinarinis sou laidas žiūrėkite čia


Kriaušių ir varškės pyragui iškepti reikia:

Tešlai:

  • 100 g VILNIUS margarino „Kepiniams“

  • 100 g DANSUKKER cukraus „Panevėžio Plius“

  • 2 kiaušinių

  • 140 g miltų

  • 1 šaukštelio kepimo miltelių

  • 5–6 nedidelių nuluptų kriaušių

Varškės įdarui:

  • 250 g varškės

  • 100 g riebios grietinės

  • 1 kiaušinio

  • 30 g kukurūzų krakmolo

  • 1 DR. OETKER vanilės ankšties

  • 50 g DANSUKKER cukraus „Panevėžio Plius“

Trupiniams:

  • 50 g VILNIUS margarino „Kepiniams“

  • 50 g DANSUKKER cukraus „Panevėžio Plius“

  • 100 g PAULUNS granolos su obuoliais, migdolais ir cinamonu

  • Žiupsnelio druskos

  • Pagal poreikį – 20–30 g miltų

  • DANSUKKER cukraus miltelių (pabarstyti)


  1. Minkštą VILNIUS margariną „Kepiniams“ sutrinkite kartu su DANSUKKER cukrumi „Panevėžio Plius“, palaipsniui supilkite kiaušinius, suberkite miltus kartu su kepimo milteliais. Sumaišykite.

  2. Trupiniams sutrinkite: margariną, cukrų ir PAULUNS granolą su obuoliais, migdolais ir cinamonu. Įberkite žiupsnelį druskos, jei reikia – miltų. Trupinius sudėkite į šaldytuvą.

  3. Varškės masei reikalingus ingredientus sudėkite į aukštą indą, DR. OETKER vanilės ankštį perpjaukite per pusę, išskobkite ir sudėkite prie varškės (su sėklytėmis). Viską sutrinkite trintuvu ilgu kotu.

  4. Formą patepkite riebalais ir pabarstykite miltais. Pirmiausia sukrėskite tešlą, ją lygiai paskleiskite formoje. Sustatykite kriaušes. Užpildykite varškės kremu ir užberkite trupinius.

  5. Kepkite apie 60–70 min. iki 170 °C įkaitintoje orkaitėje.

  6. Ataušusį pyragą pabarstykite DANSUKKER cukraus milteliais.


Skanaus!

Naujausi įrašai

bottom of page