Reikia:
2 storų riekelių velykinio pyrago
50-60 g kepinių varškės
Žiupsnelio tarkuotos apelsino žievelės
1 kiaušinio trynio
2-3 šaukštų DANSUKKER cukraus miltelių
1-2 šaukštų uogų
Tarkuotos citrinos žievelės pagal skonį
Prieskoninių žolelių patiekti
Sumaišykite varškę, tarkuotą apelsinų žievelę, trynį ir DANSUKKER cukraus miltelius, išmaišykite.
Riekeles sudėkite į kepimo formelę su įklotu kepimo popieriumi.
Pyrago riekelių viduriuką įspauskite, į duobutes įdėkite truputį uogų ir ant viršaus uždėkite varškės masę. Ja kruopščiai paskleiskite po visą riekelės paviršių. Kepkite 6-8 min. iki 190 įkaitintoje orkaitėje.
Likusias uogas sudėkite į prikaistuvį, suberkite DANSUKKER cukraus miltelius ir kaitinkite, kol cukrus ištirps. Paskaninkite citrinos žievele.
Desertą patiekite su padažu, pabarstykite cukraus milteliais, puoškite šviežiomis prieskoninėmis žolelėmis.
PATARIMAI:
Varškės masę galite papildomai skaninti cinamonu, romu, vanile ar kitais skonį suteikiančiais produktais.
Tokiam desertui galite naudoti biskvito, mielinio pyrago arba netgi batono riekeles.
Taip pat galite kepti orkaitėje, nustatę grilio funkciją.
Svarbu pasirinkti tinkamą lėkštę – balta yra šventiškiausia, bet išryškina visus patiekalo išvaizdos pliusus ir minusus, tamsioje lėkštėje mažiau matysis ne tik išvaizdos minusai, bet ir pats patiekalas.
Puikiai tinka serviravimui pilkos spalvos lėkštės – jose maistas atrodo labai skaniai ir paprasta serviruoti.
Skanaus!