top of page

Varškės pyrago desertas



Reikia:

  • 2 storų riekelių velykinio pyrago

  • 50-60 g kepinių varškės

  • Žiupsnelio tarkuotos apelsino žievelės

  • 1 kiaušinio trynio

  • 2-3 šaukštų DANSUKKER cukraus miltelių

  • 1-2 šaukštų uogų

  • Tarkuotos citrinos žievelės pagal skonį

  • Prieskoninių žolelių patiekti


  1. Sumaišykite varškę, tarkuotą apelsinų žievelę, trynį ir DANSUKKER cukraus miltelius, išmaišykite.

  2. Riekeles sudėkite į kepimo formelę su įklotu kepimo popieriumi.

  3. Pyrago riekelių viduriuką įspauskite, į duobutes įdėkite truputį uogų ir ant viršaus uždėkite varškės masę. Ja kruopščiai paskleiskite po visą riekelės paviršių. Kepkite 6-8 min. iki 190 įkaitintoje orkaitėje.

  4. Likusias uogas sudėkite į prikaistuvį, suberkite DANSUKKER cukraus miltelius ir kaitinkite, kol cukrus ištirps. Paskaninkite citrinos žievele.

  5. Desertą patiekite su padažu, pabarstykite cukraus milteliais, puoškite šviežiomis prieskoninėmis žolelėmis.


PATARIMAI:

  • Varškės masę galite papildomai skaninti cinamonu, romu, vanile ar kitais skonį suteikiančiais produktais.

  • Tokiam desertui galite naudoti biskvito, mielinio pyrago arba netgi batono riekeles.

  • Taip pat galite kepti orkaitėje, nustatę grilio funkciją.

  • Svarbu pasirinkti tinkamą lėkštę – balta yra šventiškiausia, bet išryškina visus patiekalo išvaizdos pliusus ir minusus, tamsioje lėkštėje mažiau matysis ne tik išvaizdos minusai, bet ir pats patiekalas.

  • Puikiai tinka serviravimui pilkos spalvos lėkštės – jose maistas atrodo labai skaniai ir paprasta serviruoti.


Skanaus!


Naujausi įrašai

bottom of page