top of page

Korėjietiškos agurkų, kriaušių ir morkų salotos (Receptas)

Skanios ir greitai pagaminamos agurkų, kriaušių ir morkų salotos labai tinka prie grilio patiekalų. Vasariškai gaivios, gaivinančiai traškios, saldžiarūgštės. Patiks visiems.

korėjietiškos morkų, agurkų, kriaušių salotos_Alfo receptas
VMG nuotr.

JUMS TAIP PAT TURĖTŲ PATIKTI:


 

4 asm.


Korėjietiškoms agurkų, kriaušių ir morkų salotoms pagaminti reikia:

  • 2–3 morkų

  • 1 kriaušės

  • 5–6 trumpavaisių agurkų

  • 1 šaukšto druskos

  • 1 šaukšto KOTANYI maltos kalendros

  • 1 šaukšto KOTANYI maltų Kajeno paprikų

  • 1 šaukšto DANSUKKER nerafinuoto cukranendrių cukraus

  • 7–8 skiltelių česnako

  • 50 ml alyvuogių aliejaus

  • 1 ryšelio svogūnų laiškų

  • 1 ryšelio kalendrų lapelių

  • 50 ml KIKKOMAN sojų padažo

  • 50 ml obuolių acto

  • 20 ml skrudintų sezamų aliejaus

  1. Morkas ir kriaušę supjaustykite plonais šiaudeliais.

  2. Agurkus padėkite ant pjaustymo lentos, iš abiejų pusių išilgai padėkite vienodo storio pagaliukus. Agurkus pjaustykite plonomis riekelėmis neprapjaudami iki galo – to neturi leisti pagaliukai. Po to apverskite agurkus ir vėl pjaustykite plonomis riekelėmis, bet šiuo atveju šiek tiek įstrižai.

  3. Sudėkite į dubenį agurkus, kriaušę ir morkas, pasūdykite. Palaikykite pusvalandį, tada nuspauskite.

  4. Berkite ant daržovių KOTANYI maltos kalendros ir Kajeno paprikų, cukraus, smulkintų česnakų.

  5. Keptuvėje įkaitinkite 50 ml alyvuogių aliejaus ir juo užpilkite daržoves. Viską išmaišykite, sudėkite smulkintus svogūnų laiškus ir kalendras. Pabaigoje pilkite sojų padažą, actą ir skrudintų sezamų aliejų. Uždenkite ir palikite šaldytuve parai.

PATARIMAI:

Rinkitės kokybišką sojų padažą, nes jame yra tik 4 ingredientai: vanduo, sojų pupelės, kviečiai, druska. Jis užtikrins marinato sėkmę.


Skanaus.


Naujausi įrašai

bottom of page