Traškios vištienos ir morkų salotos (Receptas)

Gaivios, traškios morkų ir vištienų salotos puikiai tiks vakarienei, lengviems pietums ar įsidėti į priešpiečių dėžutę.


vištienos ir morkų salotos, receptas
VMG nuotr.

Laidą #Alfasvienasnamuose žiūrėkite čia


2–3 asm.


Traškioms vištienos ir morkų salotoms pagaminti reikia:

  • ½ saliero

  • 2 didelių morkų

  • 1 ilgavaisio agurko

  • 400 g vištienos krūtinėlės

  • 5 šaukštų OBELIŲ čili pipirų skonio rapsų aliejaus (kepimui)

  • 1 šaukštelio KOTANYI maltos kalendros

  • ½ šaukštelio KOTANYI malto imbiero

  • 3 skiltelių česnako

  • 3 šaukštų baltojo vyno acto

  • 5 šaukštų KIKKOMAN sojų padažo

  • 1 šaukštelio cukraus

  • 1 šaukštelio sezamų sėklų

  • Šviežių kalendrų (nebūtina)

1. ZYLE pjaustykle supjaustykite salierą, morkas ir agurką. Dubenyje pamaigykite morkas ir salierą, kad daržovės būtų minkštesnės ir pradėtų skirtis sultys. Tada sudėkite agurkus ir viską išmaišykite.

2. Vištieną supjaustykite pailgomis juostelėmis. Zyle keptuvėje su įkaitintu aliejumi apkepkite vištienos gabaliukus ant didelės kaitros. Prieš baigiant kepti, berkite kalendrą, imbierą, tarkuokite česnako skilteles ant vištienos gabaliukų, o ne ant pačios keptuvės. Išjunkite kaitrą ir pilkite baltojo vyno actą, sojų padažą. Įberkite cukraus ir viską išmaišykite.

3. Vištieną suberkite ant daržovių, viską išmaišykite, įberkite sezamų sėklų. Patiekite papuošę kalendrų lapeliais.


ALFO PATARIMAI:

· Jei norite dar daugiau gaivumo ir traškesio, galite į salotas įpjaustyti obuolį.

· Vištieną galite keisti kalakutiena, triušiena arba visai nedėti mėsos.

· Šios salotos skanios tiek šiltos, tiek šaltos.


Skanaus!


naujienlaiškis_vmgonline_alfas ivanauskas (2)