Sveikas ir maistingas grikių patiekalas su humusu, korėjietiškomis morkomis ir šviežiais ridikėliais skanus ir šiltas, ir šaltas, ir pusryčiams, ir priešpiečiams, ir vakarienėms.
Grikių patiekalui su humusu ir korėjietiškomis morkomis pagaminti reikia:
1 stiklinės grikių
4 džiovintų pomidorų
Pusės valgomojo svogūnėlio
6 šaukštų korėjietiškų morkų
280 g KĖDAINIŲ KONSERVAI humuso su saulėje džiovintais pomidorais
Kelių kuokštelių mėgstamų daigų (labiausiai tinka ridikėliai ir pipirnės)
10 šviežių ridikėlių
Mažos skiltelės česnako
Mėgstamų sėklų
Grikius išvirkite (tik nepervirkite). Į juos dėkite smulkiai supjaustytus džiovintus pomidorus su aliejumi ir svogūną, įtarkuokite česnaką. Viską išmaišykite.
Grikius berkite į serviravimo indą. Šalia dėkite morkas, KĖDAINIŲ KONSERVAI humusą su saulėje džiovintais pomidorais, daigus.
Dėkite ridikėlius ir apibarstykite sėklomis. Skanaus!
ALFO PATARIMAI:
Galite grikius patiekti tiek šiltus, tiek šaltus.
Vietoj ridikėlių galite rinktis vyšninius pomidoriukus ir agurkus.
Skanaus!