Šios keptų burokėlių salotos savo skoniais ir spalvomis tikrai praskaidrins Jūsų kasdieninę rutiną.
Video receptą žiūrėkite čia
JUMS TAIP PAT TURĖTŲ PATIKTI:
1–2 asm.
Gaminimo laikas: apie 40 min.
Keptoms burokėlių salotoms paruošti reikia:
1 burokėlio
Keleto šakelių čiobrelio
2 skiltelių česnako
1 šaukšto OBELIŲ saulėgrąžų aliejaus „Nerafinuotas“
200 g ŽEMAITIJOS varškės
1 saujelės šviežių bazilikų lapelių
4–5 šaukštų SPILVA marinuotų burokėlių
½ stiklinės ŽEMAITIJOS kefyro
Žiupsnelio KOTANYI druskos ir pipirų mišinio
2 figų
1 saujelės aviečių
1 saujos sultenių lapų
1 saujelės pistacijų
1. Burokėlį supjaustykite griežinėliais, sudėkite į kepimo skardą, pagardinkite čiobreliu, viena skiltele česnako ir OBELIŲ saulėgražų aliejumi „Nerafinuotas“.
2. Kepkite orkaitėje 180 °C temp. apie 20–30 min., kol suminkštės.
3. Į ZYLE smulkintuvą sudėkite ŽEMAITIJOS varškę, bazilikų lapelius, SPILVA marinuotus burokėlius ir užpilkite ŽEMAITIJOS kefyru. Viską pagardinkite KOTANYI druskos ir pipirų mišiniu. Sutrinkite iki vientisos masės.
4. Burokėlių ir varškės kremą dėkite į lėkštę.
5. Figas supjaustykite skiltelėmis.
6. Ant kremo sluoksniuodami dėliokite keptus burokėlius, figas ir avietes.
7. Sudėkite sultenių lapus ir apibarstykite traiškytomis pistacijomis.
Gardžių atradimų.
Comments