Jeigu jau atsivalgėte termiškai neapdorotų, šviežių burokėlių ir jų salotų, prisiminkite gerus receptus su virtais ir keptais burokėliais. Salotoms su speltų grūdais burokėlius rekomenduojame kepti orkaitėje susuktus į foliją taip jie išsaugo daugiau skonio ir kitų gerų dalykų.
Lengvos pagaminti, sočios ir jaukios. Geras salotas reikia valgyti, o ne apie jas kalbėtis. Patiks visiems, pažadame.
JUMS TAIP PAT TURĖTŲ PATIKTI:
4 asm.
Gaminimas 1 val. 5 min.
Burokėlių salotoms su speltų grūdais pagaminti reikia:
3 vidutinio dydžio keptų AUGA burokėlių
1 stiklinės speltos
1 šaukštelio kumino
1 šaukšto maltų kalendrų
2 smulkintų skiltelių česnako
2 šaukštų aliejaus
1 šaukšto citrinos sulčių
½ šaukšto druskos
½ šaukšto medaus
1. Speltų grūdus iš vakaro užmerkite, o ryte išvirkite.
2. Burokėlius nulupkite, supjaustykite šiaudeliais ir sumaišykite su išvirta spelta.
3. Likusius produktus sumaišykite, gautu padažu užpilkite salotas ir leiskite pastovėti maždaug pusvalandį.
Skanaus.
Comentários