Skaniais ingredientais įdarytas, orkaitėje keptas baklažanas yra visada geras pasirinkimas: sotu, sveika, jauku ir nesudėtinga pagaminti.

JUMS TAIP PAT TURĖTŲ PATIKTI:
Baklažanai! 10 neatsivalgomų patiekalų su baklažanais receptų
1–2 asm.
Gaminimo laikas: apie 30 min.
Keptiems baklažanams su harisos pasta ir triušiena pagaminti reikia:
1 baklažano
2–3 šaukštų BASSO ypač tyro alyvuogių aliejaus
1 šaukšto DANSUKKER cukraus sirupo
1 puodelio NESPRESSO espreso kavos
Žiupsnelio aitriųjų paprikų dribsnių
Žiupsnelio kumino
2 šaukštų natūralaus jogurto
1 šaukštelio citrinos sulčių
1 saujelės mėtų lapelių
1 saujelės petražolių lapelių
250 g LAPINO PUOTA triušienos mėsos kepti / troškinti
1 šaukšto aliejaus (kepimui)
1 šaukšto harisos pastos
Žiupsnelio druskos
1 saujos prieskoninių žolelių (papuošimui)
Baklažaną subadykite peiliu.
Sumaišykite BASSO ypač tyrą alyvuogių aliejų, DANSUKKER cukraus sirupą, NESPRESSO kavą ir prieskonius.
Gautu marinatu gausiai įtrinkite baklažaną ir kepkite orkaitėje 170 °C temp. apie 20 min., kol baklažanas taps minkštas viduje.
Jogurtą sumaišykite su citrinos sultimis, smulkiai pjaustytais mėtų ir petražolių lapeliais.
LAPINO PUOTA triušienos mėsą kepti / troškinti pagardinkite druska ir aitriųjų paprikų dribsniais. Kepkite iš visų pusių įkaitintame aliejuje, kol apskrus, apie 4–5 min.
Iškeptą baklažaną įpjaukite. Į pjūvį dėkite citrininio jogurto, triušieną ir apšlakstykite harisos pasta.
Viską papuoškite prieskoninių žolelių lapeliais.
Gardžių atradimų.