top of page

Kepti baklažanai su harisos pasta, jogurtu ir triušiena (Receptas)

Skaniais ingredientais įdarytas, orkaitėje keptas baklažanas yra visada geras pasirinkimas: sotu, sveika, jauku ir nesudėtinga pagaminti.

keptas baklažanas_Alfo receptas
VMG nuotr.

JUMS TAIP PAT TURĖTŲ PATIKTI:


 

1–2 asm.

Gaminimo laikas: apie 30 min.


Keptiems baklažanams su harisos pasta ir triušiena pagaminti reikia:

  • 1 baklažano

  • 2–3 šaukštų BASSO ypač tyro alyvuogių aliejaus

  • 1 šaukšto DANSUKKER cukraus sirupo

  • 1 puodelio NESPRESSO espreso kavos

  • Žiupsnelio aitriųjų paprikų dribsnių

  • Žiupsnelio kumino

  • 2 šaukštų natūralaus jogurto

  • 1 šaukštelio citrinos sulčių

  • 1 saujelės mėtų lapelių

  • 1 saujelės petražolių lapelių

  • 250 g LAPINO PUOTA triušienos mėsos kepti / troškinti

  • 1 šaukšto aliejaus (kepimui)

  • 1 šaukšto harisos pastos

  • Žiupsnelio druskos

  • 1 saujos prieskoninių žolelių (papuošimui)

  1. Baklažaną subadykite peiliu.

  2. Sumaišykite BASSO ypač tyrą alyvuogių aliejų, DANSUKKER cukraus sirupą, NESPRESSO kavą ir prieskonius.

  3. Gautu marinatu gausiai įtrinkite baklažaną ir kepkite orkaitėje 170 °C temp. apie 20 min., kol baklažanas taps minkštas viduje.

  4. Jogurtą sumaišykite su citrinos sultimis, smulkiai pjaustytais mėtų ir petražolių lapeliais.

  5. LAPINO PUOTA triušienos mėsą kepti / troškinti pagardinkite druska ir aitriųjų paprikų dribsniais. Kepkite iš visų pusių įkaitintame aliejuje, kol apskrus, apie 4–5 min.

  6. Iškeptą baklažaną įpjaukite. Į pjūvį dėkite citrininio jogurto, triušieną ir apšlakstykite harisos pasta.

  7. Viską papuoškite prieskoninių žolelių lapeliais.

Gardžių atradimų.


Naujausi įrašai

bottom of page