Įdarytos daržovės yra visų mėgstamas, lengvas, greitai pagaminamas patiekalas. Baklažanas ypač mėgsta būti įdarytas ir jį skanu įdaryti daugybe produktų. Be to, jis ir yra labai universalus, todėl mylimas ir visavalgių, ir vegetarų. Alfas siūlo išbandyti receptą, kuris pagal jūsų pačių norą gali būti ir vegetarinis, ir mėsavalgiškas. Arba galite išbandyti abu variantus.
JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI:
Greitai įdarytiems baklažanams pagaminti reikia:
1 vidutinio baklažano
½ nedidelio saliero gumbo
1 vidutinės morkos
1 svogūno
2 šaukštų OBELIŲ saulėje džiovintų pomidorų skonio rapsų aliejaus
3–4 saulėje džiovintų pomidorų
2 česnako skiltelių
120 g konservuotų lęšių
1 saujos petražolių lapelių
Keleto šaukštų konservuotų pomidorų
1 šaukšto DANSUKKER šviesiojo sirupo
250 g KITCHEN ME šviežių triušienos dešrelių
100 g mocarelos
2 šaukštų traškių kepintų svogūnų
Žiupsnelio KOTANYI druskos
Žiupsnelio KOTANYI juodųjų pipirų
Keleto lapelių mėgstamų prieskoninių žolelių
1. Baklažaną perpjaukite pusiau, išpjaustykite jo vidų, kad būtų lengviau išskobti. Išimkite šaukštu minkštimą.
2. Minkštimą susmulkinkite, sutarkuokite saliero gumbą, morką, svogūną supjaustykite smulkiai.
3. Į ZYLE keptuvę pilkite OBELIŲ saulėje džiovintų pomidorų skonio rapsų aliejaus, įkaitinkite ir
berkite pjaustytas bei tarkuotas daržoves. Kepinkite.
4. Berkite KOTANYI druskos ir pipirų, pjaustytų saulėje džiovintų pomidorų, tarkuoto česnako ir
kapotų petražolių. Viską išmaišykite, suberkite lęšius ir apkepinkite.
5. Supilkite konservuotus pomidorus, DANSUKKER šviesiojo sirupo, išmaišykite ir pakaitinkite.
6. Baklažanus dėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą. Ir įdarykite juos paruoštu padažu.
7. Į keptuvę pilkite aliejaus, įkaitinkite ir dėkite kepti KITCHEN ME šviežias triušienos dešreles.
Kai iškeps, supjaustykite jas ir dėkite ant įdaryto baklažano. Taip pat ant baklažano puselių dėkite smulkintą mocarelą.
8. Kepkite orkaitėje su karšto oro apipūtimo ir grilio funkcija 180 °C temp. apie 20–25 min.
9. Iškepusį baklažaną galite apibarstyti traškiais svogūnais, papuoškite mėgstamų prieskoninių
žolelių lapeliais.
PATARIMAI:
1. Svogūną galite keisti poru.
2. Įdaryti galite ir kitas mėgstamas daržoves.
3. Galite užbarstyti ne tik mocarelos, bet ją keisti fermentiniu ar kitu mėgstamu sūriu.
4. Jei nenorite naudoti lęšių, vietoj jų galite dėti ryžius.
5. Likusį įdarą galite užšaldyti ir vėliau panaudoti ruošiant makaronus ar grikius.
Skanaus.
Comments