top of page

Bulvių ir morkų „HASSELBACK“ skarda (Receptas)

Plonomis riekelėmis pjaustytos ir orkaitėje iškeptos bulvės išpopuliarėjo Švedijos restoranuose. Pirmą kartą hasselback bulvės buvo patiektos 1953 metais. Jos gali būti pagrindinis patiekalas, garnyras ar vakarėlio užkandis. Alfas kviečia išbandyti bulvių ir morkų hasselback.

bulvių ir morkų hasselback_Alfo receptas
VMG nuotr.

JUMS TAIP PAT TURĖTŲ PATIKTI:

 

4 asm. 


Bulvių ir morkų riekelių apkepui pagaminti reikia:

  • 500 g bulvių

  • 500 g morkų (rinkitės kiek storesnes morkas, kad būtų patogu pjaustyti)

  • Aliejaus (kepti)

  • 2 šaukštų rūgštesnio granatų padažo

  • 1 kupino šaukšto zataro prieskonių

  • 1 šaukšto česnakų granulių

  • 250 g mėgstamo humuso

  • Žiupsnelio druskos

  • Granatų sėklų ir įvairių žalumynų (patiekti)


Skrudintam aliejui:

  • 1 aitriosios paprikos

  • 3 skiltelių česnako

  • 2–3 svogūnų laiškų

  • 100 ml rapsų aliejaus


1. Bulves ir morkas supjaustykite „hasselback“ stiliumi – padėkite prie kiekvienos daržovės išilgai du vienodo storio pagaliukus (tai gali būti ir šaukštai, peiliai ar valgymo lazdelės) ir pjaustykite daržovę plonomis riekelėmis, bet neperpjaudami iki galo – taip, kad „armonika“ būtų tik iš vienos pusės. 

2. Apšlakstykite daržoves aliejumi, granatų padažu, berkite zataro prieskonių ir česnakų granulių, kepkite 30–35 min. įkaitintoje 190 °C temp. orkaitėje. 

3. Smulkiai supjaustykite aitriąją papriką, česnaką ir svogūnų laiškus. Pakaitinkite aliejų ir užpilkite juo papriką, česnaką ir svogūnus, viską išmaišykite.  

4. Patiekite daržoves su humusu ir skrudintu aliejumi. Apibarstykite granatų sėklomis ir smulkintomis prieskoninėmis žolelėmis. 


Gardžių atradimų.

Naujausi įrašai

bottom of page