Kalėdų receptai. Gaivios, gardžios ir elegantiškos krabų lazdelių salotos

Krabų lazdelių mišrainė – dar viena idėja Kalėdų vaišių stalui. Paruoštos pagal Alfo receptą jos bus tokios pat gardžios, tik gerokai elegantiškesnės.


Krabų lazdelių salotos, Alfo receptas
VMG nuotr.

Krabų lazdelių salotoms pagaminti reikia:

  • 2 kiaušinių

  • Ryšelio petražolių

  • Ryšelio laiškinių česnakų

  • juodųjų pipirų

  • druskos

  • 250 g vyšninių pomidoriukų

  • 1 nedidelio poro baltosios dalies

  • 200 g konservuotų kukurūzų

  • 1 nesaldaus obuolio

  • 200 g krabų lazdelių

  • 1 citrinos žievelės

  • 4–5 šaukštų majonezo

1. Kiaušinius paplakite, petražoles ir laiškinius česnakus smulkiai supjaustykite, petražolių palikite papuošimui. Žalumynus suberkite į kiaušinius, įberkite pipirų, druskos, išmaišykite ir kepkite keptuvėje su trupučiu aliejaus. Kai apačia iškeps, uždenkite ir išjunkite kaitrą.


2. Porą smulkiai supjaustykite, obuolį nulupkite, supjaustykite kubeliais.


3. Pomidorus supjaustykite vienodo dydžio gabaliukais. Viską suberkite į dubenį.


4. Krabų lazdeles supjaustykite griežinėliais, irgi sudėkite prie likusių produktų. Užtarkuokite citrinos žievelės ir sudėkite majonezą, užberkite juodųjų pipirų. Išmaišykite.


5. Iškepusį omletą padraskykite mentele ir ataušinkite. Jeigu jums patinka taisyklingos formos, omletą galite supjaustyti juostelėmis. Bet būtina ataušinti.


6. Visiškai atvėsus, sudėkite omleto gabaliukus ant mišrainės. Puoškite smulkiomis petražolėmis.


Skanaus!


Skanaus!