Krabų lazdelių mišrainė – dar viena idėja Kalėdų vaišių stalui. Paruoštos pagal Alfo receptą jos bus tokios pat gardžios, tik gerokai elegantiškesnės.
Krabų lazdelių salotoms pagaminti reikia:
2 kiaušinių
Ryšelio petražolių
Ryšelio laiškinių česnakų
juodųjų pipirų
druskos
250 g vyšninių pomidoriukų
1 nedidelio poro baltosios dalies
200 g konservuotų kukurūzų
1 nesaldaus obuolio
200 g krabų lazdelių
1 citrinos žievelės
4–5 šaukštų DAUMANTŲ KLASIKINIS majonezo
1. Kiaušinius paplakite, petražoles ir laiškinius česnakus smulkiai supjaustykite, petražolių palikite papuošimui. Žalumynus suberkite į kiaušinius, įberkite pipirų, druskos, išmaišykite ir kepkite keptuvėje su trupučiu aliejaus. Kai apačia iškeps, uždenkite ir išjunkite kaitrą.
2. Porą smulkiai supjaustykite, obuolį nulupkite, supjaustykite kubeliais.
3. Pomidorus supjaustykite vienodo dydžio gabaliukais. Viską suberkite į dubenį.
4. Krabų lazdeles supjaustykite griežinėliais, irgi sudėkite prie likusių produktų. Užtarkuokite citrinos žievelės ir sudėkite majonezą, užberkite juodųjų pipirų. Išmaišykite.
5. Iškepusį omletą padraskykite mentele ir ataušinkite. Jeigu jums patinka taisyklingos formos, omletą galite supjaustyti juostelėmis. Bet būtina ataušinti.
6. Visiškai atvėsus, sudėkite omleto gabaliukus ant mišrainės. Puoškite smulkiomis petražolėmis.
Skanaus!
Skanaus!