Kalėdiniai lietiniai blyneliai su varškės įdaru

Lietiniai blyneliai daug kam asocijuojasi su pusryčiais, bet kai išbandysite šį lietinių blynelių su varške receptą, jie primins ir Kalėdas.

lietiniai blyneliai su varške, receptas
VMG nuotr.

Laidą #Alfasvienasnamuose žiūrėkite čia


2 asm.


Kalėdiniam lietiniams blyneliams iškepti reikia:

  • 1 kiaušinio

  • 1 šaukštelio DANSUKKER cukraus miltelių

  • 150 ml pieno

  • 150 ml vandens

  • 8 šaukštų miltų

  • 2 šaukštų OBELIŲ saulėje džiovintų pomidorų skonio rapsų aliejaus

  • Žiupsnelio meduolių prieskonių

  • ½ citrinos žievelės

  • Žiupsnelio KOTANYI druskos

Įdarui:

  • 1 pakelio ŽEMAITIJOS PIENO varškės 9 % rieb.

  • 1 šaukšto DANSUKKER cukraus miltelių

  • Žiupsnelio meduolių prieskonių

  • ½ apelsino sulčių

  • 2 šaukštų DR. OETKER kalėdinių pabarstukų

1. Į dubenėlį įmuškite kiaušinį, įberkite druskos, cukraus miltelių, išplakite. Pilkite pieno, vandens, berkite po truputį miltus ir viską maišykite. Įpilkite aliejaus, įberkite meduolių prieskonių, įtarkuokite citrinos žievelės, maišykite. Tada leiskite tešlai pailsėti.

2. Varškę, cukraus miltelius, meduolių prieskonius ir apelsino sultis išmaišykite. Kremas turėtų būti pakankamai skystas, kad būtų galima jį tepti.

3. Į įkaitintą keptuvę su aliejumi pilkite lietinių tešlą ir iškart berkite pabarstukus, kol tešla dar neiškepusi. Tada apkepkite ir neverskite ant kitos pusės.

4. Ant iškepusių blynų tepkite varškės įdarą ir dėkite antrą blyną. Pjaustykite kaip picą ir valgykite susuktais trikampiais.


ALFO PATARIMAI:

· Meduolių prieskonius galite keisti cinamonu.

· Tešlą būtina palaikyti bent 15 min., kad ji subręstų ir būtų elastingesnė.

· Visus tešlai skirtus ingredientus naudokite kambario temperatūros.


Skanaus!