top of page

Lengviems pusryčiams – ryžių miltų lietiniai su uogomis (Receptas)

Plonyčiai ryžių miltų lietiniai blyneliai patiks ne tik tiems, kurie netoleruoja gliuteno.

Pagardintas uogomis ar mėgstamais vaisiais šis patiekalas gali būti patiektas ir kaip desertas.


Lengviems pusryčiams – ryžių miltų lietiniai su uogomis (Receptas)
VMG archyvų nuotr.

4 asmenims


Ryžių miltų lietiniams su uogomis pagaminti reikia:

Tešlai:

  • 1 kiaušinio

  • 250 ml ekologiško avižų gėrimo

  • 1-2 šaukštų cukraus

  • žiupsnelio druskos

  • 130 g ryžių miltų

  • 1 šaukštelio alyvuogių aliejaus

Įdarui:

  • 250 g rikotos sūrio

  • 300 g mėgstamų uogų arba pjaustytų vaisių (mangų, persikų)

1. Kiaušinį išplakite su avižų pienu, cukrumi ir žiupsneliu druskos.

2. Po truputį suberkite miltus, aliejų ir išmaišykite, kad neliktų gumuliukų.

3. Į įkaitusią keptuvę pilkite po nedidelį samtį tešlos ir iškepkite lietinius.

4. Lietinius pertepkite rikota ir patiekite su mėgstamais vaisiais ir uogomis.


Skanaus!

Naujausi įrašai

bottom of page