Lietiniai blyneliai su ciberžole (Receptas)

Įprastų lietinių blynelių receptas, bet su šiek tiek paslapties.

lietiniai blynai, vmg receptas
VMG nuotr.

4 asm.

Gaminimas 40 min.


Lietiniams blyneliams iškepti reikia:

  • 240 g miltų

  • 1 šaukšto ciberžolės

  • žiupsnelio cukraus

  • žiupsnelio druskos

  • 0,5 l augalinio pieno

  • 2 kiaušinių

  • 1 šaukšto tirpinto sviesto

  • aliejaus (kepti)

  1. Miltus persijokite su ciberžole, sumaišykite su cukrumi ir druska. po truputį, nuolat plakdami kiaušinius supilkite ištirpintą sviestą.

  2. Išplakite iki vientisos grietinėlės tirštumo masės ir palikite 15 min. pastovėti, kad išbrinktų miltai. Jeigu masė pasirodys per tiršta, įpilkite šiek tiek vandens.

  3. Į įkaitintą ir aliejumi pateptą keptuvę samteliu pilkite tiek tešlos, kad plonu sluoksniu padengtų dugną. Kai viena pusė apkeps, atsargiai apverskite ir iškepkite kitą pusę.

  4. Patiekti su norimu saldikliu.


Skanaus!