Kai norisi greitai, bet nesinori galvoti: įvairių daržovių apkepas su avinžirniais


Daržovių apkepas su avinžirniais, receptas, Alfo receptai
Jūratės Ivanauskaitės-Valantinės nuotr.

Pasiruošimas 15 min.

Kepimas 45 min.


Daržovių apkepui su avinžirniais reikia:

  • 250 g virtų arba konservuotų avinžirnių

  • 200 g batatų

  • 200 g moliūgo

  • 100 g špinatų

  • 400 g konservuotų savo sultyse pomidorų

  • 1 poro baltosios dalies

  • 1 skiltelės česnako

  • Žiupsnelio malto muskato riešuto

  • 100 ml baltojo vyno

  • ½ šaukštelio česnako granulių

  • Druskos, šviežiai grūstų juodųjų pipirų

  • Aliejaus (kepti)

  • 100 g tarkuoto puskiečio sūrio

1. Porą ir česnako skiltelę supjaustykite, pakepinkite storų sienų puode aliejuje kartu su muskato riešutu. Batatus, moliūgą supjaustykite stambiais kubeliais, sudėkite prie porų ir lengvai apkepkite.

2. Sumaišykite kartu avinžirnius ir špinatus. Visą masę sudėkite į kepimo formą.

3. Pasmulkinkite pomidorus, įpilkite vyno, sudėkite visus prieskonius, druską ir užpilkite formoje esančias daržoves. Kepkite 30 min. Prieš baigdami kepti užberkite ant viršaus tarkuoto sūrio.


Skanaus!

Alfo didysis kulinarinis šou naujasis sezonas vmgonline1.jpg
Alfo didysis kulinarinis šou naujasis sezonas vmgonline.jpg