Rikotos apkepas su špinatais ir bulvėmis (Receptas)
- 06-23
- 1 min. skaitymo
Ieškote patiekalo, kuris būtų ir maistingas, ir lengvai paruošiamas? Rikotos apkepas su špinatais ir bulvėmis – puikus pasirinkimas tiek pietums, tiek vakarienei. Švelnus rikotos sūris, maistingi špinatai ir sočios bulvės susijungia į tobulą derinį, kuris patiks tiek vegetarams, tiek visavalgiams. Paprasti ingredientai, o rezultatas – gardus, švelniai kreminis apkepas, kuris puikiai tinka tiek karštas, tiek atvėsęs.

4 asm
Gaminimas 20 min
Kepimas 40 min
Rikotos apkepui su špinatais ir bulvėmis reikia:
4 vid. dydžio virtos bulvės
400 g rikotos
2 kiaušiniai
100 g šviežių špinatų
1 svogūnas
1 šaukštelis cukraus
2 šaukštai lydyto sviesto
Druskos
Žiupsnelis tarkuoto muskato riešuto
40 g miltų
1. Svogūną supjaustykite, pakepinkite lydytame svieste su cukrumi. Suberkite supjaustytus špinatų lapus, pakepinkite tiek, kad lapai nuvystų, pabarstykite tarkuotu muskato riešutu.
2. Bulves supjaustykite riekelėmis. Rikotą sumaišykite su kiaušiniais, špinatais, atsargiai pamaišykite su bulvių riekelėmis ir miltais.
3. Gautą masę sukrėskite į formą, išklotą kepimo popieriumi, šaukite į iki 180 °C įkaitintą orkaitę ir kepkite maždaug 40 min.
Daugiau gardžių ir greitai paruošiamų receptų vasarai rasite naujoje Alfo knygoje PRISIPRPUSI VASARA. Skaitykite ir dalinkitės visiškai nemokamai!

Skanaus!