Jautienos užkandis su šiltu grybų padažu (Receptas)

Japonai kaip turbūt niekas kitas pasaulyje moka kurti estetiką tarsi iš nieko ir mėgautis paprastų dalykų tobulumu. Tai būdinga ir japonų virtuvei. Išbandykite: a la japoniškas jautienos užkandis su šiltu grybų padažu, kurį pagaminsite lengvai ir greitai.

receptai su jautiena_jautienos patiekalai_grybų padažas_japonų virtuvė_Alfo receptas
VMG nuotr.

Video receptą rasite čia


JUMS TAIP PAT TURĖTŲ PATIKTI:

Kambodžietiškas gruzdintų skanėstų rinkinys


 

2 asm.

Gaminimo laikas: 20 min


Jautienos užkandžiui su šiltu grybų padažu pagaminti reikia:

  • 1 KITCHEN ME sausai brandintos jautienos mentės didkepsnio „Black Angus“

  • 2 šaukštų JADE BRIDGE sezamų aliejaus

  • 1 saujos shiitake grybų

  • 1 saujos shimeji grybų

  • 1 aitriosios paprikos

  • 1 šaukšto smulkinto imbiero

  • 1 skiltelės česnako

  • 1 šaukšto smulkintų svogūnų laiškų

  • 1 šaukšto JADE BRIDGE ryžių acto

  • 2 šaukštų KIKKOMAN padažo „Ponzu“

  • 2–3 šaukštų WOWMAMA padažo su baravykais

  • 1 šaukšto svogūnų traškučių

  • Keleto baziliko lapelių

1. KITCHEN ME brandintos jautienos mentės didkepsnį „Black Angus“ nusausinkite

popieriniu rankšluosčiu ir ištepkite 1 šaukštu JADE BRIDGE sezamų aliejaus.

2. Įkaitintoje keptuvėje kepkite iš visų pusių po 1 min., apkepus mėsą pailsinkite 5–6 min.

3. Keptuvėje pakepinkite smulkintus shiitake ir shimeji grybus apie 2 min.

4. Dubenyje sumaišykite ½ plonai pjaustytą aitriąją papriką, smulkintą imbierą, smulkintą

česnaką, smulkintus svogūnų laiškus, JADE BRIDGE ryžių actą, sezamų aliejų,

KIKKOMAN padažą „Ponzu“.