Japonai kaip turbūt niekas kitas pasaulyje moka kurti estetiką tarsi iš nieko ir mėgautis paprastų dalykų tobulumu. Tai būdinga ir japonų virtuvei. Išbandykite: a la japoniškas jautienos užkandis su šiltu grybų padažu, kurį pagaminsite lengvai ir greitai.
Video receptą rasite čia
JUMS TAIP PAT TURĖTŲ PATIKTI:
2 asm.
Gaminimo laikas: 20 min
Jautienos užkandžiui su šiltu grybų padažu pagaminti reikia:
1 KITCHEN ME sausai brandintos jautienos mentės didkepsnio „Black Angus“
2 šaukštų JADE BRIDGE sezamų aliejaus
1 saujos shiitake grybų
1 saujos shimeji grybų
1 aitriosios paprikos
1 šaukšto smulkinto imbiero
1 skiltelės česnako
1 šaukšto smulkintų svogūnų laiškų
1 šaukšto JADE BRIDGE ryžių acto
2 šaukštų KIKKOMAN padažo „Ponzu“
2–3 šaukštų WOWMAMA padažo su baravykais
1 šaukšto svogūnų traškučių
Keleto baziliko lapelių
1. KITCHEN ME brandintos jautienos mentės didkepsnį „Black Angus“ nusausinkite
popieriniu rankšluosčiu ir ištepkite 1 šaukštu JADE BRIDGE sezamų aliejaus.
2. Įkaitintoje keptuvėje kepkite iš visų pusių po 1 min., apkepus mėsą pailsinkite 5–6 min.
3. Keptuvėje pakepinkite smulkintus shiitake ir shimeji grybus apie 2 min.
4. Dubenyje sumaišykite ½ plonai pjaustytą aitriąją papriką, smulkintą imbierą, smulkintą
česnaką, smulkintus svogūnų laiškus, JADE BRIDGE ryžių actą, sezamų aliejų,
KIKKOMAN padažą „Ponzu“.
5. Į gautą marinatą sudėkite karštus grybus ir gerai išmaišykite.
6. Į lėkštę dėkite WOWMAMA padažą su baravykais, ant jo dėliokite labai plonai pjaustytą
jautieną, ant viršaus sudėkite keptus marinuotus grybus. Viską puoškite likusia plonai
pjaustyta aitriąja paprika, svogūnų traškučiais ir baziliko lapeliais.
Skanaus.
Kommentare