top of page

Kambodžietiškas gruzdintų skanėstų rinkinys su salotomis ir ryžiais (Receptas)

Nors ruduo nedžiugina saule ir gerais orais, savo virtuvėje galite nukeliauti į saulėtąją ir karščiu alsuojančią Kambodžą. Tai padaryti padės Alfo patiekalas, kuris jums tikrai pavyks iš pirmo karto! Kambodžietiškas gruzdintų skanėstų rinkinys su salotomis ir ryžiais sužavės iki aikščiojimo. Pasimėgaukite patys ir dalinkitės šiuo patiekalu su kitais!


gruzdintos jūros gėrybės su daržovėmis ir ryžiais_kombodžos virtuvė_Alfo receptas
VMG nuotr.

Video receptas čia.


2–3 asm.

Gaminimo laikas: 30 min.


Gruzdintiems skanėstams su ryžiais ir salotomis pagaminti reikia:

  • 1 pakelio NATURLI žirnių kepsnelių

  • 400 g OBELIŲ čili pipirų skonio rapsų aliejaus

  • 1 morkos

  • 2–3 slyvinių pomidorų

  • 1 skiltelės česnako

  • 1 šaukšto DEN GAMLE FABRIK imbierų džemo

  • 2–3 šaukštų FELIX garstyčių-medaus padažo

  • 1 saujos SPILVA marinuotų agurkėlių

  • 1 saujos smulkintų svogūnų laiškų

  • 2 šaukštų smulkintų žemės riešutų

  • 1 šaukšto AJI žuvies padažo

  • ½ raudonos aitriosios paprikos

  • 2–3 šaukštų miltų

  • 1 šaukštelio KOTANYI ciberžolės

  • 1 šaukštelio KOTANYI Kajeno paprikų

  • 1 šaukštelio KOTANYI imbiero

  • 1 šaukštelio DANSUKKER nerafinuoto cukranendrių cukraus

  • Žiupsnelio KOTANYI druskos

  • 1 kalmaro filė

  • 1 saujos valytų krevečių

  • 1 šaukšto žaliosios citrinos sulčių

  • 200 g virtų mėgstamų ryžių

  • 1 saujos kalendros lapelių

  • Keleto skiltelių žaliosios citrinos

1. NATURLI žirnių kepsnelius sudėkite į nepridegančią skardą ir kepkite orkaitėje

įkaitintoje iki 180 °C temp. apie 10–15 min.

2. Gilioje keptuvėje įkaitinkite OBELIŲ čili pipirų skonio rapsų aliejų.

3. Morką supjaustykite šiaudeliais, pomidorus supjaustykite griežinėliais, česnaką

susmulkinkite.

4. Išmaišykite su DEN GAMLE FABRIK imbierų džemu, FELIX garstyčių-medaus

padažu, pjaustytais SPILVA marinuotais agurkėliais, smulkintais svogūnų laiškais,

žemės riešutais, AJI žuvies padažu ir smulkintu čili pipiru.

5. Miltus sumaišykite su KOTANYI prieskoniais ir DANSUKKER nerafinuotu

cukranendrių cukrumi.

6. Kalmarus supjaustykite žiedais.

7. Į miltų ir prieskonių mišinį dėkite kalmarų žiedus ir krevetes. Gerai apvoliokite.

8. Jūros gėrybes kepkite įkaitintame aliejuje 2–3 min.

9. Į daržovių salotas įpilkite žaliosios citrinos sulčių ir gerai išmaišykite.

10. Į pasirinktą lėkštę dėkite virtus mėgstamus ryžius, salotas, iškepusias jūros gėrybes ir

žirnių kepsnelius.

11. Viską papuoškite kalendros lapeliais bei žaliosios citrinos skiltelėmis.


Skanaus,

Naujausi įrašai

bottom of page