Greitas jautienos užkandis su tunu (Receptas)

Garsusis „Vitella Tonato“ kitaip nei visi yra įpratę jį gaminti ir valgyti. Šis mėsos patiekalas nepaliks abejingų!


jautienos užkandis, receptas
VMG nuotr.

Video receptą rasite čia.


Greitam jautienos užkandžiui pagaminti reikia:

  • 50 ml BORGES alyvuogių aliejaus „Extra Virgin“

  • 220 g KITCHEN ME šviežio sausai brandintos jautienos mentės didkepsnio „Black Angus“

  • 4 skiltelių česnako

  • 4 riekelių TOSTE DELI skrudinimo duonos „Brioche“

  • 2 šaukštelių kaparėlių

  • 1 citrinos

  • 3–4 šaukštų majonezo

  • 4–6 SPILVA marinuotų agurkėlių

  • 100 g konservuoto tuno

  • Žiupsnelio KOTANYI druskos

  • Žiupsnelio KOTANYI juodųjų pipirų

  • 3–4 ridikėlių

  • 1 šaukštelio moliūgų sėklų

  • Mikro žolelių (papuošti)

  1. Į įkaitintą ZYLE keptuvę pilkite BORGES alyvuogių aliejų „Extra Virgin“ir dėkite kepti KITCHEN ME šviežią sausai brandintos jautienos mentės didkepsnį „Black Angus“ kartu su 2 skiltelėmis česnako. Kepkite iš abiejų pusių po 2–4 min., kol apskrus, perkelkite ant kepimo skardelės ir dar kepkite orkaitėje 180 °C temp. 4–8 min. priklausomai nuo to, kaip keptos mėsos norite.

  2. TOSTE DELI skrudinimo duoną „Brioche“ dėkite į orkaitę apskrudinti, apie 3–4 min.

  3. Likusius česnakus, 1 šaukštą kaparėlių susmulkinkite ir sumaišykite su citrinos žievele, majonezu, konservuotu tunu, druska, pipirais ir puse kiekio smulkintų SPILVA marinuotų agurkėlių.

  4. Likusius agurkėlius ir ridikėlius supjaustykite plonais griežinėliais.

  5. Iškepusį kepsnį palaikykite kambario temperatūroje keletą minučių, supjaustykite plonais griežinėliais ir užberkite druskos ir pipirų.

  6. Patiekiant į lėkšte sudėkite tuno padažą, ant viršaus sudėkite pjaustytą jautieną, pjaustytus ridikėlius, agurkėlius, likusius kaparėlius, moliūgų sėklas, apšlakstykite alyvuogių aliejumi ir papuoškite mikro žalumynais. Valgykite kartu su skrudinta duonele.

Skanaus!