top of page

Sočios, bet gaivios jautienos salotos

Labai geras, sotus ir sveikas, nes pilnas daržovių, patiekalas pietums: jautienos didkepsnio salotos. Lengvas receptas.


sočios ir gaivios jautienos salotos, Alfo receptas

2 porcijoms jautienos salotų reikia:

  • KITCHEN ME sausai brandintos jautienos didkepsnio „Rib Eye“

  • 1 baklažano

  • Apvirtų bulvių su lupena (bulvių pilnai nevirkite, išimkite likus 10 min. iki virimo pabaigos)

  • 1 saujos pievagrybių ar kitų mėgstamų grybų

  • 1 kubelio NATUR COMPAGNIE ekologiško sultinio su bazilikais ir čiobreliais

  • 2 salierų kotų

  • Pusės puodelio konservuotų pupelių

  • 1 puodelio vyšninių pomidorų

  • 1 saujos gražgarsčių

  • 1 saujos špinatų

  • 4–5 SPILVA marinuotų agurkėlių

  • 4 česnako skiltelių

  • 1 mėlynojo svogūno

  • Žiupsnelio petražolių

  • Žiupsnelio šviežių kalendrų

  • 2–3 šaukštų baltojo vyno acto

  • 1 šaukšto SUSLAVIČIAUS garstyčių

  • 50 g fetos sūrio

  • Citrinos

  • Juodųjų pipirų

  • Druskos

  • 6 šaukštų alyvuogių aliejaus

  • Ridikėlių daigų (papuošti)

  1. KITCHEN ME sausai brandintos jautienos didkepsnį „Rib Eye“ išimkite iš pakuotės ir apie 1–2 val. palaikykite kambario temperatūroje, kad jis gražiai ir tolygiai iškeptų.

  2. Supjaustykite gabalėliais baklažaną, pabarstykite druska.

  3. Supjaustykite bulves, pievagrybius ir sudėkite į indą.

  4. Į indelį įpilkite aliejaus, įdėkite kubelį NATUR COMPAGNIE ekologiško sultinio su bazilikais ir čiobreliais ir maišykite, kol jis ištirps. Šiuo mišiniu išmasažuokite bulves ir pievagrybius.

  5. Baklažanus nusausinkite popieriniu rankšluosčiu.

  6. Skardą išklokite sviestiniu popieriumi ir dėkite supjaustytas daržoves (bulves, grybus, baklažanus). Apšlakstykite alyvuogių aliejumi. Dėkite į įkaitintą 200 oC orkaitę su karšto oro apipūtimo funkcija ir kepkite apie 20–25 minutes, kol gražiai apskrus.

  7. Supjaustykite salierą ir dėkite į dubenį kartu su pupelėmis, per pusę perpjautais pomidorais.

  8. Į dubenį sudėkite gražgarstes, špinatus, per pusę perpjautus SPILVA marinuotus agurkėlius.

  9. Į virtuvinį trintuvą sudėkite česnako skilteles, svogūną, petražoles, kalendras. Įpilkite alyvuogių aliejaus, baltojo vyno acto. Įberkite pipirų, įdėkite SUSLAVIČIAUS garstyčių. Viską sutrinkite. Įberkite druskos, įpilkite alyvuogių aliejaus ir vėl trinkite.

  10. Į keptuvę įpilkite alyvuogių aliejaus, gerai ją įkaitinkite. Šiek tiek sumažinkite ugnį ir dėkite jautienos didkepsnį. Apkepkite iš abiejų pusių, norint vidutiniškai kepto, kepkite apie 7–8 minutes. Iškepusį steiką pasūdykite ir papipirinkite. Mėsą palikite kelias minutes pailsėti.

  11. Ant iškepusių baklažanų tepkite anksčiau gamintą padažą.

  12. Supjaustykite steiką gabalėliais.

  13. Sumaišykite visus ingredientus dubenyje su salotomis ir dėkite į serviravimo indą kartu su baklažanais, pievagrybiais, bulvėmis. Įdėkite kelis šaukštus padažo. Dėkite steiko gabalėlius. Įtarkuokite citrinos žievelės, užberkite fetos sūrio. Papuoškite ridikėlių daigais ir apšlakstykite alyvuogių aliejumi.



ALFO PATARIMAI:

· Salotose vietoj jautienos galite naudoti vištieną ar kiaulieną, bet su jautiena šios salotos yra skaniausios.

· Į salotas galite įdėti kelis šaukštus šviežio, pjaustyto agurko.

· Šioms salotoms labai tinka avokadas.

· Jei padažas Jums atrodo per rūgštus, galite pasaldinti medumi, o jei trūksta rūgštelės, galite įdėti daugiau baltojo vyno acto.



Skanaus!


Susiję įrašai

Rodyti viską

Naujausi įrašai

bottom of page