Šių salotų turtingas ir įvairus skonis bei aromatas akimirksniu nukels į spalvingąjį Vietnamą. Ingredientų daug, bet pagaminsite lengvai ir... tikrai kartosite. Nuodėmės vertas receptas.

Video receptą žiūrėkite čia.
Prenumeruok Alfo laišką ir kiekvieną penktadienį gauk geriausius Alfo atrinktus receptus.
Naujienlaiškį nemokamai prenumeruok čia.
2 asm.
Gaminimo laikas: apie 20 min.
Vietnamietiškoms salotoms pagaminti reikia:
½ pakelio LAPINO PUOTA šviežių ančiukų filė su oda
1 Portobello grybo
100 g romaninių salotų
1 agurko
1 morkos
2–3 svogūnų laiškų
½ svogūno
2 skiltelių česnako
10 g imbiero
1 šaukštelio aštraus padažo
1 šaukštelio medaus
2 šaukštelių riešutų sviesto
2 šaukštelių JADE BRIDGE ryžių acto
2 šaukštų KIKKOMAN sojų padažo
1 šaukštelio JADE BRIDGE sezamų aliejaus
2 šaukštų OBELIŲ judros sėklų ir rapsų aliejaus
200 g virtų ryžių makaronų
Žiupsnelio KOTANYI aitriųjų paprikų dribsnių su druska
1 saujelės mėtų
1 šaukštelio svogūnų traškučių
1 šaukšto žemės riešutų
1–2 skiltelių žaliosios citrinos
1. LAPINO PUOTA šviežiai ančiukų filė su oda įpjaukite odelę ir dėkite kepti į šaltą ZYLE keptuvę su nuimama rankena apie 3–4 min.
2. Grybą supjaustykite griežinėliais, salotas susmulkinkite peiliu.
3. Apkepus antienos odelei, apverskite ir kepkite orkaitėje 180 °C temp. apie 10 min.
4. Agurką ir morką supjaustykite šiaudeliais naudodami ZYLE daržovių pjaustyklę. Svogūnų laiškus supjaustykite šiaudeliais.
5. Svogūną supjaustykite smulkiais kubeliais, česnaką ir imbierą sutarkuokite. Sumaišykite su aštriu padažu, medumi, riešutų sviestu, JADE BRIDGE ryžių actu ir sezamų aliejumi, KIKKOMAN sojų padažu, OBELIŲ judros sėklų ir rapsų aliejumi. Gerai išmaišykite.
6. Iškeptą antienos krūtinėlę perdėkite į lėkštę ir pailsinkite apie 5 min.
7. Keptuvėje, kurioje kepė antiena, apkepkite pjaustytus grybus iš abiejų pusių po 1–2 min.
ir pagardinkite šlakeliu sojų padažo.
8. Į lėkštę dėkite makaronus, smulkintas daržoves, karamelizuotus grybus. Apšlakstykite
riešutų sviesto padažu ir sudėkite griežinėliais pjaustytą antienos krūtinėlę.
9. Viską pagardinkite KOTANYI aitriųjų paprikų dribsniais su druska.
10. Papuoškite mėtų lapeliais, svogūnų traškučiais, žemės riešutais. Apšlakstykite šaukštu
padažo ir uždėkite žaliosios citrinos skiltelę.
Skanaus.