Gvazdikėliai, kardamonas, imbieras, anyžiai ir cinamonas. Mėtos, kalendros, bazilikai. Štai kuo kvepės namai, kai gaminsite šią sriubą pagal vietnamietišką receptą. Turtinga ne tik skonių, bet ir spalvų; prabangi, todėl puikiai tiks savaitgalio pietums ar šventei. Kita vertus, kasdieną taip pat galima paversti švente. Tad skanaus!

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI:
2 asm.
Vietnamietiškai sriubai pagaminti reikia:
800 ml vandens
2 česnako skiltelių
4 kardamono ankščių
1 nykščio dydžio imbiero gabaliuko
1 aitriosios paprikos
1 NATUR COMPAGNIE ekologiško vištienos sultinio kubelio
3 žvaigždinių anyžių
4–5 gvazdikėlių
2 svogūnų laiškų
1 vidutinio saliero
1 saujos „Enoki“ grybų
250 g LAPINO PUOTOS šviežios triušienos mėsos
4–5 šaukštų alyvuogių aliejaus
2–3 šaukštų sojų padažo
1 šaukštelio malto cinamono arba lazdelės
1 šaukšto ryžių acto
1 šaukšto žuvies padažo
200 g ryžių makaronų
2 saujų špinatų
150 ml GREENFIELD juodosios arbatos „Earl Grey Fantasy“
1 saujos sojų daigų
1 saujos marinuotų midijų
Mėgstamų prieskoninių žolelių (mėtų, kalendrų, bazilikų)
1. Puode su vandeniu (ant kaitros) ištirpinkite NATUR COMPAGNIE ekologišką vištienos
sultinio kubelį. Susmulkinkite česnaką, kardamono ankštis sutraiškykite, imbierą supjaustykite
smulkiais kvadratėliais, susmulkinkite aitriąją papriką.
2. Į puodą su paruoštu sultiniu suberkite kardamoną, imbierą, anyžius ir gvazdikėlius.
Pakaitinkite ant mažos ugnies 7–10 min.
3. Supjaustykite svogūnų laiškus, salierą, didesniais gabaliukais – grybus.
4. LAPINO PUOTOS šviežią triušienos mėsą supjaustykite pailgomis juostelėmis.
5. Į karštą keptuvę su alyvuogių aliejumi dėkite grybus ir juos apkepinkite iš visų pusių
(neperkepkite).
6. Išėmus grybus, įpilkite aliejaus, suberkite triušieną ir ją apskrudinkite. Tada suberkite aitriąją
papriką, česnaką, viską išmaišykite ir kepinkite dar keletą min. Įberkite šiek tiek svogūnų laiškų,
įpilkite sojų padažo ir nuimkite nuo kaitros.
7. Į sultinį suberkite cinamoną, pilkite žuvies padažą, ryžių actą ir viską išmaišykite.
8. Makaronus išbrinkinkite vandenyje 3 min. ir sudėkite į sultinį.
9. Į išvirusį sultinį suberkite špinatų lapus, supilkite GREENFIELD juodąją arbatą „Earl Grey
Fantasy“.
10. Serviruojant į dubenėlį supilkite sultinį su makaronais, dėkite triušieną, sojų daigus, grybus,
midijas, suberkite salierus ir papuoškite prieskoninėmis žolelėmis.
Skanaus.