Neatsivalgoma ir greita vietnamietiška sriuba (Receptas)

Alfo azijietiška sriuba yra tas patiekalas, kuris pavyks iš pirmo karto ir jam pagaminti užteks mums įprasto, bet labai prieskoningo sultinio.

azijietiškos sriubos receptas, vietnametiška sriuba
VMG nuotr.

Laidą #Alfasvienasnamuose žiūrėkite čia


2 asm.


Greitai pagaminamai vietnamietiškai sriubai pagaminti reikia:

  • 2 česnako skiltelių

  • 5–6 kardamono ankščių

  • 1 nykščio dydžio imbiero gabaliuko

  • 1 aitriosios paprikos

  • 1 NATUR COMPAGNIE ekologiško jautienos sultinio kubelio

  • 3 žvaigždinių anyžių

  • 4–5 gvazdikėlių

  • 2 svogūnų laiškų

  • 1 vidutinio saliero

  • 2 pievagrybių arba šitakio grybų

  • 1 KITCHEN ME sausai brandintos jautienos didkepsnio „Rib Eye“

  • 4–5 šaukštų BORGES alyvuogių aliejaus „Extra light“

  • 2–3 šaukštų KIKKOMAN sojų padažo

  • 1 šaukštelio cinamono arba lazdelės

  • 1 šaukšto ryžių acto

  • 1 šaukšto žuvies padažo

  • 200 g ryžių makaronų

  • 2 saujų špinatų

  • 1 saujos sojų daigų

  • Mėgstamų prieskoninių žolelių (mėtų, kalendrų, bazilikų)

1. Puode su vandeniu (ant kaitros) ištirpinkite sultinio kubelį. Susmulkinkite česnaką, kardamono ankštis sutraiškykite, imbierą supjaustykite smulkiais kvadratėliais, susmulkinkite aitriąją papriką.

2. Į puodą su paruoštu sultiniu suberkite kardamoną, imbierą, anyžius ir gvazdikėlius. Pakaitinkite ant mažos ugnies 7–10 min.

3. Supjaustykite svogūnų laiškus, salierą, didesniais gabaliukais – grybus.

4. Mėsą nusausinkite su popieriniu rankšluosčiu ir supjaustykite pailgomis juostelėmis.

5. Į karštą ZYLE keptuvę su alyvuogių aliejumi dėkite grybus ir juos apkepinkite iš visų pusių (neperkepkite).

6. Išėmus grybus, įpilkite aliejaus, suberkite jautieną ir ją apskrudinkite. Tada suberkite aitriąją papriką, česnaką, viską išmaišykite ir kepinkite dar keletą min. Įberkite šiek tiek svogūnų laiškų, įpilkite sojų padažo ir nuimkite nuo kaitros.

7. Į sultinį suberkite cinamoną, pilkite žuvies padažą, ryžių actą ir viską išmaišykite.

8. Makaronus išbrinkinkite vandenyje 3 min. ir sudėkite į sultinį.

9. Į išvirusį sultinį suberkite špinatų lapus.

10. Serviruojant į dubenėlį supilkite sultinį su makaronais, dėkite jautieną, sojų daigus, grybus, suberkite salierus ir papuoškite prieskoninėmis žolelėmis.


ALFO PATARIMAI:

· Vietoj malto cinamono galite naudoti cinamono lazdeles, bet jas dėkite virti į sultinį kartu su visais prieskoniais.

· Jei nevartojate jautienos, ją keiskite mėgstamomis daržovėmis (brokoliu, morkomis).

· Sriuba turi būti saldžiarūgštė, jei dar trūksta rūgšties, galite įspausti citrinos sulčių.


Skanaus!