Godžių vėlyvųjų pusryčių klubas: kur Vilniuje „viskas įskaičiuota“?

„Brunch“ arba vėlyvieji pusryčiai Lietuvoje – visai ne naujovė. Ne pirmus metus vilniečiai pirmais dienos patiekalais mėgaujasi ne namuose. Maisto entuziastai, net naktį prikelti iš miego, galėtų nesunkiai išvardyti, kur skaniausi Benedikto kiaušiniai ar nemokama kava. Kartą jau rašėme apie 10 vietų, kur verta pradėti dieną (nors iš tikrųjų ji jau įpusėjo). Šįkart pažvelgėme į pusryčius kitu kampu – nusprendėme sudėlioti sąrašą vietų, kur pusryčiai yra už fiksuotą kainą. Panašiai kaip „viskas įskaičiuota“ tipo kelionėse.


„California Tapas & Wine“

„It feels like in California. In California feels like at home“, — taip ši vieta prisistato „Facebook“. Po lietuviška Kalifornijos saule vykstantys pusryčiai, priešingai nei kitur, vyksta ir šeštadieniais, ir sekmadieniais. Pagrindinis skirtumas – šeštadienį svečiai gauna jau paruoštą 4–5 užkandžių lėkštę, o sekmadieniais juos išrinkti gali patys (be užkandžių dar būna salotos, sriuba, žuvies patiekalai). Po įžangos abi dienas siūloma pasirinkti norimą karštąjį patiekalą iš a la carte meniu. Desertas, taurė itališkų burbuliukų ir natūralios apelsinų sultys (arba abiejų gėrimų kombinacija – kokteilis „Mimoza“) – taip pat įskaičiuoti į abiejų pusryčių kainą. Mums išdavė, kad firminis sekmadienio patiekalas – varškės blyneliai su vanile.

Kaina: šeštadieniais – 12 Eur, sekmadieniais – 18 Eur

Kada? Kiekvieną šeštadienį ir sekmadienį, 12:00–15:00

Kur? Subačiaus g. 2, Vilnius

Patiekalas iš a la carte – „Croque monsieur“. Keptas sumuštinis su sūriu ir jautienos kumpiu arba šonine.




Restobaras „Kablys“

Ekrane puikus filmas su prancūze Jeanne Moreau (žinome netgi koks „Kambarinės dienoraštis“), fone didžėjaus muzika ir, žinoma, maistas. Šalti užkandžiai, „Mimozos“, Benedikto kiaušiniai, temperatūrą laikančiuose induose garuojantys angliški pusryčiai, omletai, barbekiu šonkauliukai, grikiai su daržovėmis… Restobaro šefas mums rekomenduoja paragauti rakleto sūrio, kurį be galo skanu valgyti lydytą, papasakoja apie lietuvišką jogurtinio gėrimo (airano) versiją, kurią inspiravo kaukaziečio draugo receptas. Pašnibždame kai kuriems naudingą informaciją: šis iš kefyro paruoštas gėrimas tinka kovoje su pagiriomis!

Kaina: 12 Eur, vaikams – 6 Eur

Kada? Kiekvieną sekmadienį, 11:00–17:00

Kur? Kauno g. 5, Vilnius

Lietuviškas airanas ilsėjosi ledo vonelėje. Vitos Marijos Murėnaitės nuotr.


Pusryčių meniu nuolat keičiasi. Jį kaskart atnaujina šefas Edgaras Bolšakovas. Tačiau ant šaltų užkandžių stalo visuomet bus šviežių ir marinuotų daržovių, keleto rūšių mėsos, sūrio, sumuštinių, duonos. Vitos Marijos Murėnaitės nuotr.


Vitos Marijos Murėnaitės nuotr.


Į kainą įskaičiuoti Benedikto kiaušiniai. Vitos Marijos Murėnaitės nuotr.


Barbekiu restoranas „City Chef“

Nuo kelerių metų, praleistų „ant ratų“, praėjusiais metais „City Chef“ galų gale nusėdo Pylimo ir Basanavičiaus gatvių sankirtoje. Barbekiu restorano pusryčiai, kaip ir priklauso, išsiskiria mėsomis. Garsiai skaitome meniu: barbekiu šonkauliai ir barbekiu plėšyta kiauliena, 6–8 valandas rūkyti žemoje temperatūroje naudojant ąžuolą, čoriso dešrelės, šoninė, vištienos sparneliai, barbekiu kalakutiena… Šalia jų – naminiai padažai, sūriai (čederis ir mocarela), šviežios ir marinuotos daržovės, duona. Amerikoniškumas persigėrė ir į desertų krepšelius: keksai ir spurgos. Užsisakyti einama dėl dviejų dalykų – Benedikto kiaušinio ir vaikiško patiekalo.

Kaina: 14 Eur, vaikams iki 12 metų – 7 Eur

Kada? Kartą per mėnesį. 12:00–16:00

Kur? J. Basanavičiaus g. 1, Vilnius

Igno Nefo nuotr.


Į pusryčius įeina Benedikto kiaušinis. Igno Nefo nuotr.


Igno Nefo nuotr.