Glazūruotas baklažanas (Receptas)

Patiekalams su baklažanu nėra ne sezono. Jis tinka ir žiemai, ir vasarai, ir ypač pavasario vaišių stalui. Dar vienas glazūruoto baklažano, kepto orkaitėje, receptas.


glazūruotas baklažanas, receptas
VMG nuotr.

Laidą #Alfsvienasnamuose žiūrėkite čia


Glazūruotam baklažanui pagaminti reikia:

  • 1 vidutinio baklažano

  • Žiupsnelio KOTANYI druskos

  • Žiupsnelio KOTANYI maltos kalendros

  • 2 šaukštų OBELIŲ čili pipirų skonio rapsų aliejaus

  • 2 riekelių AGOTOS duonos su daigintais rugiais

  • 1 šaukšto sezamų sėklų

  • 2 česnako skiltelių

  • 2 šaukštų FELIX padažo „BBQ chicken & ribs“

  • Mėgstamų žolelių (papuošimui)

1. Baklažaną supjaustykite pailgais griežinėliais į tris dalis. Užberkite druskos ir palaikykite 5–7 minutes. Tada nusausinkite popieriniu rankšluosčiu.

2. Ant baklažano gabalėlių berkite kalendros, įtrinkite ją pirštais, teptuku aptepkite aliejumi. Dėkite gabalėlius į ZYLE grilį ir kepkite 180 °C temp. kelias minutes.

3. Pakepinkite ant keptuvės kubeliais pjaustytą duoną, ant iškepusios suberkite sezamų sėklas.

4. Ant iškepusių baklažanų berkite susmulkintą česnaką ir ištepkite teptuku kiekvieną griežinėlį BBQ padažu.

5. Dėkite į serviravimo lėkštę, apibarstykite duonos trupiniais su sezamų sėklomis. Papuoškite jūsų mėgstamomis žolelėmis ir patiekite iškart.


ALFO PATARIMAI:

· Baklažaną galite patiekti su morkų ir brokolių salotomis.

· Tokiu pačiu principu baklažaną galite kepti orkaitėje arba keptuvėje, tiesiog reikės daugiau aliejaus.


Skanaus!