Patiekalams su baklažanu nėra ne sezono. Jis tinka ir žiemai, ir vasarai, ir ypač pavasario vaišių stalui. Dar vienas glazūruoto baklažano, kepto orkaitėje, receptas.
Laidą #Alfsvienasnamuose žiūrėkite čia
Glazūruotam baklažanui pagaminti reikia:
1 vidutinio baklažano
Žiupsnelio KOTANYI druskos
Žiupsnelio KOTANYI maltos kalendros
2 šaukštų OBELIŲ čili pipirų skonio rapsų aliejaus
2 riekelių AGOTOS duonos su daigintais rugiais
1 šaukšto sezamų sėklų
2 česnako skiltelių
2 šaukštų FELIX padažo „BBQ chicken & ribs“
Mėgstamų žolelių (papuošimui)
1. Baklažaną supjaustykite pailgais griežinėliais į tris dalis. Užberkite druskos ir palaikykite 5–7 minutes. Tada nusausinkite popieriniu rankšluosčiu.
2. Ant baklažano gabalėlių berkite kalendros, įtrinkite ją pirštais, teptuku aptepkite aliejumi. Dėkite gabalėlius į ZYLE grilį ir kepkite 180 °C temp. kelias minutes.
3. Pakepinkite ant keptuvės kubeliais pjaustytą duoną, ant iškepusios suberkite sezamų sėklas.
4. Ant iškepusių baklažanų berkite susmulkintą česnaką ir ištepkite teptuku kiekvieną griežinėlį BBQ padažu.
5. Dėkite į serviravimo lėkštę, apibarstykite duonos trupiniais su sezamų sėklomis. Papuoškite jūsų mėgstamomis žolelėmis ir patiekite iškart.
ALFO PATARIMAI:
· Baklažaną galite patiekti su morkų ir brokolių salotomis.
· Tokiu pačiu principu baklažaną galite kepti orkaitėje arba keptuvėje, tiesiog reikės daugiau aliejaus.
Skanaus!
Comments